Motorola Moto G 2014 preview

Motorola komt dit jaar opnieuw met de Moto G, die wij voor het gemak maar tot 2014 editie gebombardeerd hebben. De smartphone blijft dicht bij het concept van zijn voorganger, maar heeft een aantal belangrijke upgrades gehad. In deze preview bekijken we hem.

Motorola had afgelopen tijd met zijn Moto G een enorm succes en nog steeds gaat de smartphone als warme broodjes over de toonbank. De nieuwe Moto G moet dat succes overdoen en heeft daarvoor de belangrijkste tekortkomingen van de oude smartphone opgelost. Misschien wel het grootste nadeel aan de originele Moto G was dat het geheugen niet uitbreidbaar was, iets dat bij deze nieuwe variant wel het geval is. Ook de slechte camera van de oude Moto G was niet een van zijn sterkste punten. De nieuwe Moto G heeft daarom een verbeterde camera met een hogere 8-megapixelresolutie gekregen. Het scherm is wat vergroot naar 5 inch en wordt nu geflankeerd door twee front facing speakers.

Los daarvan lijkt de Moto G erg op zijn voorganger. De smartphone heeft een 720p-display, wat voor zijn prijsklasse erg netjes is. Hij draait op een Snapdragon 400-processor van Qualcomm en heeft 1GB werkgeheugen. Vrij gemiddeld voor zijn segment, maar Motorola heeft in het verleden bewezen erg goede prestaties uit deze chip te kunnen persen. Een van de grootste nadelen van de smartphone is op het eerste gezicht dat 4G-netwerken niet ondersteund worden. Internetten moet je dus doen op een wat trager 3G-netwerk, hoewel de verwachting is dat ook deze nieuwe Moto G op termijn van een 4G-versie voorzien zal worden.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters