Motorola Moto G 2015 vs Wiko Fever review

De Motorola Moto G 2015 en Wiko Fever 4G zijn twee toestellen die je voor €199 kunt kopen. Alleen blijft de vraag natuurlijk welk van beide toestellen je nu het best kunt kopen. In deze video gaan we je daar proberen een antwoord op te geven.

Twee keer een 10

Zowel de Moto G als de Fever hebben wanneer we ze reviewde een 10 gekregen. Dit betekent dus dat het beide heel erg goede toestellen zijn, wat de keuze tussen beide alleen nog maar moeilijk maakt. Gelukkig zijn beide toestellen verschillend, en hebben zowel de Fever als de Moto G minpuntjes.

Software

Een wereld van verschil is merkbaar wanneer je kijkt naar de software op beide smartphones. De Moto G loopt op een bijna stock versie van Android 5.1 Lollipop, iets wat bij de Fever helemaal niet het geval is. Wiko heeft de software van de Fever namelijk voorzien van het bedrijf zijn skin, wat maakt dat de software relatief merkbaar aanwezig is. Wel moeten we toegeven dat het erger had gekund: er zijn nog heel wat elementen van stock Android terug te vinden in de software, en je krijgt er een aantal handige functies bij.

HD en full HD

Nog een verschil tussen de Moto G en de Fever is het display op beide toestellen. De Moto G heeft een 5,0-inch HD-paneeltje dat zeker niet slecht is: het kan licht staan, kleuren worden goed weergegeven en de kijkhoeken zijn in orde. Alleen is het scherm op de Fever net iets beter. Wiko heeft ervoor gekozen om de Fever te voorzien van een 5,2-inch full-HD scherm dat gewoon beter is dan het scherm van de Moto G. Zeker omdat je bij de Fever geen pixels kunt zien, wat bij de Moto G wel het geval is.

Motorola Moto G of Wiko Fever

Alles bij elkaar genomen is de keuze tussen de Fever en de Moto G toch niet zo moeilijk als het op het eerste zicht wel mag lijken. Wil je dus weten welk van beide smartphones we je zouden aanraden, neem dan zeker een kijkje naar de onderstaande video.

HTC U12 Plus review

HTC U12+ videoreview lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters