Motorola Moto G 2015 vs Wiko Fever review

De Motorola Moto G 2015 en Wiko Fever 4G zijn twee toestellen die je voor €199 kunt kopen. Alleen blijft de vraag natuurlijk welk van beide toestellen je nu het best kunt kopen. In deze video gaan we je daar proberen een antwoord op te geven.

Twee keer een 10

Zowel de Moto G als de Fever hebben wanneer we ze reviewde een 10 gekregen. Dit betekent dus dat het beide heel erg goede toestellen zijn, wat de keuze tussen beide alleen nog maar moeilijk maakt. Gelukkig zijn beide toestellen verschillend, en hebben zowel de Fever als de Moto G minpuntjes.

Software

Een wereld van verschil is merkbaar wanneer je kijkt naar de software op beide smartphones. De Moto G loopt op een bijna stock versie van Android 5.1 Lollipop, iets wat bij de Fever helemaal niet het geval is. Wiko heeft de software van de Fever namelijk voorzien van het bedrijf zijn skin, wat maakt dat de software relatief merkbaar aanwezig is. Wel moeten we toegeven dat het erger had gekund: er zijn nog heel wat elementen van stock Android terug te vinden in de software, en je krijgt er een aantal handige functies bij.

HD en full HD

Nog een verschil tussen de Moto G en de Fever is het display op beide toestellen. De Moto G heeft een 5,0-inch HD-paneeltje dat zeker niet slecht is: het kan licht staan, kleuren worden goed weergegeven en de kijkhoeken zijn in orde. Alleen is het scherm op de Fever net iets beter. Wiko heeft ervoor gekozen om de Fever te voorzien van een 5,2-inch full-HD scherm dat gewoon beter is dan het scherm van de Moto G. Zeker omdat je bij de Fever geen pixels kunt zien, wat bij de Moto G wel het geval is.

Motorola Moto G of Wiko Fever

Alles bij elkaar genomen is de keuze tussen de Fever en de Moto G toch niet zo moeilijk als het op het eerste zicht wel mag lijken. Wil je dus weten welk van beide smartphones we je zouden aanraden, neem dan zeker een kijkje naar de onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. TU -

    De Moto G heeft natuurlijk wel 2 versies: 1 GB werkgeheugen en 2 GB werkgeheugen. Die laatste is natuurlijk wat duurder want heeft ook twee keer zoveel opslag (16 GB) maar ik neem aan dat dat de prestaties wel ten goede komt?

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters