Motorola Moto G6 Plus videoreview

Goede software, nette specificaties en een schappelijke prijs. Dat is het succesvolle recept van de Motorola Moto G-lijn, die lange tijd het middensegment van de smartphonemarkt gedomineerd heeft. Inmiddels volgen meer smartphones dat recept en is het de vraag of zesde generatie van Motorola nog de moeite waard is. Dat zoeken we uit in deze Motorola Moto G6 Plus videoreview.

Up-to-date versie

Motorola blijft met de G6-serie trouw aan het originele concept, maar dan wel in een up-to-date versie. Denk aan een 5,9-inch 18:9-scherm, een dubbele 12-megapixelcamera en een glazen ontwerp. Ook gezichtsherkenning is van de partij en de Motorola Moto G6 Plus kan dus goed mee met de smartphones van tegenwoordig.

De specificaties zijn niet bijzonder, maar wel goed. De smartphone heeft een achtkernige Snapdragon 630-chipset, 4GB werkgeheugen en een flinke 3200mAh-accu. Prima specs voor de €300 die je voor het toestel betaalt, hoewel het wel gezegd moet worden dat die prijs wat hoger ligt dan voorgaande jaren. Of dat extra geld de moeite waard is, is een beetje de vraag.

Schone Androidsoftware

Een van de grote voordelen van de Moto G-lijn is altijd de schone Androidsoftware geweest. Dat is dit jaar niet anders, hoewel Motorola op dat vlak inmiddels wel voorbijgestreefd wordt. Veel van die toestellen hebben Android One; dat geldt voor de Moto niet.

Lijkt misschien geen big deal, maar het is toch vrij belangrijk. Android One biedt een harde update-garantie die afgesproken is met Google; met de G6 Plus moet je maar vertrouwen op de beloftes die Motorola maakt. En hoewel Motorola een aantal handige dingen toevoegt, zijn er ook een aantal dingen niet zo goed geïmplementeerd. Bijvoorbeeld hoe de software omgaat met het verlengde scherm. Enfin. Check de video voor meer informatie daarover.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters