Motorola Moto G6 Plus vs Nokia 6.1 review

Goede middenklassesmartphones met een schone Android-interface zijn steeds meer te vinden op de markt. Een goede zaak natuurlijk, maar het betekent wel dat de keuze steeds moeilijker wordt. Om je daarbij te helpen vergelijken we de twee belangrijkste inzendingen van het moment: de Motorola Moto G6 Plus en de Nokia 6.1.

Verschillend karakter

Hoewel beide toestellen qua software en specificaties erg op elkaar lijken, hebben ze toch een duidelijk verschillend karakter. De Nokia 6.1 is wat traditioneler en degelijker, terwijl Motorola met de Moto G6 Plus meer op de laatste trends probeert in te spelen.
Dat uit zich vooral in de camera en het scherm. De Moto G6 Plus heeft een groot en lang scherm met kleine randen eromheen. De Nokia heeft een meer traditioneel 5.5-inch 16:9-display.

Bovendien heeft de Motorola Moto G6 Plus twee camera’s achterop, terwijl de Nokia het met maar een lens op de achterkant moet doen. Overigens maakt Motorola daar niet bepaald optimaal gebruik van en is de kwaliteit van Nokia’s camera beter.

Puur Android met verschillen

De grootste verbindende factor tussen de twee toestellen is de schone Androidsoftware. Maar hoewel die in beide gevallen op het eerste gezicht overeen lijkt te komen met Google’s pure uitgifte, zijn er wel degelijk verschillen. De Nokia 6.1 draait op Android One, terwijl de Motorola het moet doen met een iets aangepaste versie van Android.

Dat maakt in gebruik niet eens zoveel uit, maar qua ondersteuning wel. Nokia belooft namelijk twee jaar updates en drie jaar beveiligingspatches als onderdeel van het Android One-programma. Motorola zegt de G6-serie nog naar Android P te updaten, maar het zou goed kunnen dat het feest daarna voorbij is.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters