Motorola Moto X 2014 hands-on

BERLIJN – De Motorola Moto X werd tijdens de IFA-beurs in Berlijn door Motorola vernieuwd, maar gaat nog steeds door het leven als Moto X. In deze hands-on video hoor je alles over de smartphone, die we voor het gemak maar even Moto X 2014 noemen.

Deze tweede generatie Motorola Moto X is nog steeds gebaseerd op ongeveer hetzelfde concept als zijn voorganger, hoewel de specificaties duidelijk beter zijn geworden. De smartphone kan nu mee met de andere high-endtelefoons in de markt, met onder andere een Snapdragon 801-processor en 5,2 inch groot full hd-scherm. De smartphone richt zich echter nog steeds op een premium ervaring en flink veel keuzemogelijkheden.

Die keuzemogelijkheden worden vooral duidelijk via de Moto Maker, waar je je eigen toestel kunt ontwerpen. Het materiaal van de achterkant, de kleur van de voorkant en de accentkleuren: je kunt het allemaal zelf kiezen. De Moto Maker werd samen met de nieuwe Moto X in een aantal nieuwe landen gelanceerd, maar Nederland is daar helaas niet bij. We moeten het in ons land waarschijnlijk met de standaard zwarte en witte versie doen. Die witte versie is overigens wel leuk: die is standaard uitgerust met een achterkant van bamboe.

Iets anders waar de Moto X zich duidelijk op richt, is spraakbesturing. Je kunt het toestel helemaal met spraak besturen zonder hem aan te raken. Met een speciaal commando activeer je de telefoon en vervolgens kun je allerlei spraakopdrachten uitvoeren.

De specificaties van de Moto X zijn vrij standaard voor een high-endtelefoon. Hij heeft dus een Snapdragon 801-processor en een 5,2-inch full hd-scherm. Verder beschikt de smartphone over 2GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een 2-megapixel frontcamera. De Moto X draait op een ‘schone’ versie van Android 4.4 KitKat en zal een update naar Android L gaan krijgen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters