Motorola Moto X 2014 hands-on

BERLIJN – De Motorola Moto X werd tijdens de IFA-beurs in Berlijn door Motorola vernieuwd, maar gaat nog steeds door het leven als Moto X. In deze hands-on video hoor je alles over de smartphone, die we voor het gemak maar even Moto X 2014 noemen.

Deze tweede generatie Motorola Moto X is nog steeds gebaseerd op ongeveer hetzelfde concept als zijn voorganger, hoewel de specificaties duidelijk beter zijn geworden. De smartphone kan nu mee met de andere high-endtelefoons in de markt, met onder andere een Snapdragon 801-processor en 5,2 inch groot full hd-scherm. De smartphone richt zich echter nog steeds op een premium ervaring en flink veel keuzemogelijkheden.

Die keuzemogelijkheden worden vooral duidelijk via de Moto Maker, waar je je eigen toestel kunt ontwerpen. Het materiaal van de achterkant, de kleur van de voorkant en de accentkleuren: je kunt het allemaal zelf kiezen. De Moto Maker werd samen met de nieuwe Moto X in een aantal nieuwe landen gelanceerd, maar Nederland is daar helaas niet bij. We moeten het in ons land waarschijnlijk met de standaard zwarte en witte versie doen. Die witte versie is overigens wel leuk: die is standaard uitgerust met een achterkant van bamboe.

Iets anders waar de Moto X zich duidelijk op richt, is spraakbesturing. Je kunt het toestel helemaal met spraak besturen zonder hem aan te raken. Met een speciaal commando activeer je de telefoon en vervolgens kun je allerlei spraakopdrachten uitvoeren.

De specificaties van de Moto X zijn vrij standaard voor een high-endtelefoon. Hij heeft dus een Snapdragon 801-processor en een 5,2-inch full hd-scherm. Verder beschikt de smartphone over 2GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een 2-megapixel frontcamera. De Moto X draait op een ‘schone’ versie van Android 4.4 KitKat en zal een update naar Android L gaan krijgen.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters