Motorola Moto X 2014 hands-on

BERLIJN – De Motorola Moto X werd tijdens de IFA-beurs in Berlijn door Motorola vernieuwd, maar gaat nog steeds door het leven als Moto X. In deze hands-on video hoor je alles over de smartphone, die we voor het gemak maar even Moto X 2014 noemen.

Deze tweede generatie Motorola Moto X is nog steeds gebaseerd op ongeveer hetzelfde concept als zijn voorganger, hoewel de specificaties duidelijk beter zijn geworden. De smartphone kan nu mee met de andere high-endtelefoons in de markt, met onder andere een Snapdragon 801-processor en 5,2 inch groot full hd-scherm. De smartphone richt zich echter nog steeds op een premium ervaring en flink veel keuzemogelijkheden.

Die keuzemogelijkheden worden vooral duidelijk via de Moto Maker, waar je je eigen toestel kunt ontwerpen. Het materiaal van de achterkant, de kleur van de voorkant en de accentkleuren: je kunt het allemaal zelf kiezen. De Moto Maker werd samen met de nieuwe Moto X in een aantal nieuwe landen gelanceerd, maar Nederland is daar helaas niet bij. We moeten het in ons land waarschijnlijk met de standaard zwarte en witte versie doen. Die witte versie is overigens wel leuk: die is standaard uitgerust met een achterkant van bamboe.

Iets anders waar de Moto X zich duidelijk op richt, is spraakbesturing. Je kunt het toestel helemaal met spraak besturen zonder hem aan te raken. Met een speciaal commando activeer je de telefoon en vervolgens kun je allerlei spraakopdrachten uitvoeren.

De specificaties van de Moto X zijn vrij standaard voor een high-endtelefoon. Hij heeft dus een Snapdragon 801-processor en een 5,2-inch full hd-scherm. Verder beschikt de smartphone over 2GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een 2-megapixel frontcamera. De Moto X draait op een ‘schone’ versie van Android 4.4 KitKat en zal een update naar Android L gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters