Nokia 1 videopreview

Google heeft met Android Go een nieuw initiatief gelanceerd om goedkope Androidsmartphones sneller en beter te maken. Android Go is een stuk kleiner en lichter dan de volledige versie van Android; de Nokia 1 is een van de toestellen die daar de vruchten van moet plukken. In deze videopreview bespreken we het toestel alvast voordat hij uitkomt.

Android Oreo (Go edition)

Formeel draait de Nokia 1 op Android Oreo (Go edition). Kortweg Android Go. Dat is een nieuwe variant van Android die volledig gericht is op het sneller en minder vol maken van goedkope smartphones. Dat is wel nodig, want de specificaties van het toestel zijn met 1GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en een nogal oude 1,1GHz-quadcoreprocessor niet zo best.

Omdat Android Go minder ruimte inneemt, minder zwaar is en wat optimalisaties kent draait de Nokia 1 op het eerste gezicht toch zonder problemen. Mits het toestel die vlotte indruk na langer gebruik vol weet te houden is dat veel waard voor dit voordelige toestel. De Nokia 1 gaat als hij binnenkort verkrijgbaar is namelijk over de toonbank voor maar €89.

Xpress-on covers

Nokia heeft de lancering van de Nokia 1 ook meteen aangegrepen om een oude feature te doen herleven. Net als de Nokia’s van weleer, heeft de Nokia 1 zogenaamde Xpress-on covers. Achterkantjes in verschillende kleuren die je eenvoudig kunt veranderen. Zo kun je het ontwerp van de telefoon makkelijk personaliseren.

Overigens is het ontwerp van de Nokia 1 er eentje waar je van moet houden. De telefoon heeft geen gelamineerd scherm, grote randen en een dikke plastic achterkant. Het komt een beetje over als een budgetsmartphone van een aantal jaar geleden. Je zou het nostalgisch kunnen vinden, maar wij houden het liever op verouderd. Doe ons maar zo’n flashy 18:9-scherm met kleine randen. Tegenwoordig ook al verkrijgbaar voor ongeveer €100.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters