Nokia 3.1 preview

Nokia heeft in het budget- en middensegment inmiddels een uitgebreide lineup staan. De Nokia 1, Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 5.1 en Nokia 6.1 hebben een ding gemeen: het zijn Nokia’s zoals je dat mag verwachten. Degelijk en netjes. In deze video bespreken we de middelste van de lijn: de Nokia 3.1.

Degelijke toestellen

Als er een ding is dat HMD, dat de Nokia-toestellen maakt, goed doet, is het het neerzetten van een consistent product. Of je nou 150 euro of 400 euro aan een Nokia uitgeeft; je weet zeker dat je een degelijk toestel met goede software krijgt. Dat geldt ook voor de Nokia 3.1, die met zijn prijs van €150 aan de onderkant van de markt zit.

Een opvallende nieuwigheid is het 18:9-scherm. Die beeldverhouding zijn we in wat duurdere toestellen inmiddels wel gewend, maar in het budgetsegment kom je ‘m nog wat minder vaak tegen. Hoewel het prettig is voor bijvoorbeeld bladeren door websites of Facebook, moet je niet verwachten dat het 18:9-scherm ook automatisch betekent dat de randen klein zijn. Vooral aan de onderkant heeft de Nokia 3.1 namelijk best een flinke rand zitten. Echt een probleem lijkt ons dat niet voor een budgettoestel.

Pure Android-ervaring

Net als de rest van Nokia’s toestellen van dit jaar, valt de Nokia 3.1 onder het Android One-programma. Dat betekent dat je een pure Android-ervaring krijgt. De interface is niet aangepast en dat betekent dat hij prettig in gebruik is. Maar Android One heeft nog een groot voordeel: het betekent dat je relatief snel updates zult krijgen en dat het toestel na de release 3 jaar ondersteund blijft met beveiligingspatches. Nieuwe Androidversies krijg je minimaal 2 jaar na de release. Niet slecht voor een budgettoestel.

De software is ook niet zo zwaar, waardoor de telefoon soepel loopt ondanks de wat simpelere hardware. De MediaTek MT6750-chipset is zeker geen snelheidsmonster, maar lijkt wel genoeg om de Nokia 3.1 vlot door alle dagelijkse taken te loodsen. De schone software speelt daar zeker in mee. De processor wordt trouwens bijgestaan door 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte in de versie die Nokia naar Nederland zal brengen, waarvan 16GB net aan de krappe kant is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters