Nokia 6 2018 videopreview

De Nokia 6 combineert een goede prijs met sterke specificaties en een bijzonder stevig ontwerp. Dat was vorig jaar al zo, maar wordt door de Nokia 6 2018 naar een nieuw niveau gebracht. In deze video bespreken we de smartphone.

Nokia herboren

Vorig jaar werd met de Nokia 6 het vernieuwde Nokia gelanceerd. Inmiddels zijn we een jaar verder en is Nokia uitgegroeid tot een serieuze speler op de smartphonemarkt. De smartphonelijn loopt inmiddels van de bijzonder goedkope Nokia 1 tot de hoogwaardige Nokia 8 Sirocco. In het midden van die lijn valt de nieuwe Nokia 6 2018. Een toestel van €280 met goede specificaties dat gebouwd is als een tank.

Android One

Een belangrijke vernieuwing van de Nokia 6 2018 is bovendien de aanwezigheid van Android One. Dat is Androidsoftware zoals Google het bedoeld heeft en garandeert snelle en langdurige updates.

De software van Nokia lag natuurlijk al erg dicht bij de standaard van Android, dus wat dat betreft is er weinig veranderd. Maar de belofte van snelle updates die bovendien minimaal 2 jaar uitgebracht zullen blijven worden is erg fijn.

Nette specificaties

Een van de problemen van de Nokia 6 was zijn relatief zwakke chipset. De Snaprdagon 430-chip was net voldoende voor een soepel dagelijks gebruik, maar kon eigenlijk niet meekomen met de concurrentie. In de Nokia 6 2018 is dat opgelost. HMD, het bedrijf dat de Nokia-smartphones maakt, heeft de nieuwe 6 voorzien van een Snapdragon 630-chip en een afhankelijk van de variant 3GB of 4GB werkgeheugen. En dat is wel ruim voldoende om het toestel snel te laten werken.

Ook het 5,5-inch full HD-scherm en de 16-megapixelcamera met Zeiss-lens zijn netjes gezien de klasse waarin de Nokia 6 2018 valt. De telefoon biedt kortom een goed totaalplaatje, waarover je meer kunt zien in de onderstaande videopreview.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters