Nokia 7 Plus videoreview

High-end functies voor een midrange prijs. Dat is wat Nokia met de 7 Plus zegt te bieden. Daar komt het aardig in de buurt, hoewel de relatief lage prijs van €399 zeker ook betekent dat er wat compromissen gesloten zijn. In deze Nokia 7 Plus review hoor je er alles over.

Modern maar toch traditioneel

De trend is inmiddels wel bekend. Smartphones zijn vaak niet meer uitgerust met een 16:9-scherm, maar met een 18:9-scherm. Die beeldverhouding is handiger bij bijvoorbeeld multitasken en het kijken van bioscoopfilms, maar biedt vooral ook de mogelijkheid om zo klein mogelijke schermranden te maken. Zo krijg je dus een groot scherm in een relatief kleine behuizing. Voor Nokia is de 7 Plus de eerste smartphone die dat biedt.

Daar staat tegenover dat de telefoon met zijn aluminium unibody die niet waterdicht is ook wat minder moderne trekjes heeft. Een probleem is dat trouwens zeker niet. De metalen behuizing voelt stevig en luxe aan en de afwerking is bijzonder goed. Achterop kun je een vingerafdrukscanner vinden; de gezichtsherkenning die het toestel bij de aankondiging nog had is vreemd genoeg verdwenen.

Android One

Net als inmiddels alle Nokia’s, is de 7 Plus uitgerust met Android One. Dat betekent dat de Nokia 7 Plus een Androidervaring biedt zoals Google die bedoeld heeft. Inclusief snelle en lange updates. 2 jaar upgrades en 3 jaar beveiligingsupdates, als we Google en Nokia mogen geloven.

Een ander voordeel van de software is dat hij snel loopt. De Nokia 7 Plus heeft een vrij rappe Snapdragon 660-chipset en 4GB werkgeheugen, wat gecombineerd met goede optimalisaties in de software prettig werkt. De 3800mAh-accu is niet zo goed als het klinkt, maar scoort zeker bovengemiddeld.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters