Nokia 7 Plus videopreview

High-end functies voor een midrange prijs. Dat is wat Nokia met de 7 Plus zegt te bieden. Nou is dat een beetje kort door de bocht, maar het neemt niet weg dat het toestel voor de €399 die hij kost heel wat in zijn mars heeft. In deze Nokia 7 Plus preview hoor je er meer over.

Lang scherm, kleine randen

De trend is inmiddels wel bekend. Smartphones zijn vaak niet meer uitgerust met een 16:9-scherm, maar met een 18:9-scherm. Die beeldverhouding is handiger bij bijvoorbeeld multitasken en het kijken van bioscoopfilms, maar biedt vooral ook de mogelijkheid om zo klein mogelijke schermranden te maken. Zo krijg je dus een groot scherm in een relatief kleine behuizing. Voor Nokia is de 7 Plus de eerste smartphone die dat biedt.

Ook los daarvan is de 7 Plus een fraai ontworpen telefoon. Het aluminium frame van de telefoon geeft hem de nodige stevigheid en de afwerking is goed. Achterop kun je een vingerafdrukscanner vinden, maar de telefoon ontgrendelen kan ook via gezichtsherkenning. Wel zo handig.

Android One

Misschien wel het grootste nieuws van de Nokia 7 Plus zit echter op een ander gebied: de software. Nokia gebruikte altijd al een vrij schone versie met Android, maar met de toestellen die het op het Mobile World Congress aankondigde gaat het merk nog een stapje verder. Ze zijn allemaal uitgerust met Android One, wat betekent dat de Nokia 7 Plus een Androidervaring biedt zoals Google die bedoeld heeft. Inclusief snelle updates.

Die ervaring is bovendien vrij snel, want de Nokia 7 Plus heeft een rappe Snapdragon 660-chipset en 4GB werkgeheugen. En last but not least: een 4000mAh-accu. Nokia belooft daar een batterijduur van 2 dagen uit, en hoewel we nog niet kunnen bevestigen dat dat klopt verwachten we heel wat van de accu.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters