Nokia 7 Plus vs Samsung Galaxy A8 2018 review

Nokia is weer helemaal terug op de smartphonemarkt en neemt het op tegen de gevestigde orde. Die gevestigde orde wordt voor een belangrijk deel gevormd door Samsung. In deze vergelijking leggen we Nokia’s belangrijkste middenklasser tegenover die van Samsung.

Verschillende karakter

Laten we maar met de deur in huis vallen: de Nokia 7 Plus en de Samsung Galaxy A8 2018 zijn allebei prima smartphones. Ze behoren zelfs tot de top van wat je voor krap €400 kunt krijgen. Maar ze hebben wel een totaal verschillend karakter. De Nokia is, precies zoals je van Nokia mag verwachten, wat traditioneler en soberder. Hij heeft een stevig aluminium ontwerp, fijne schone Androidsoftware en een flinke accu.

Samsung zet daar met de Galaxy A8 2018 een toestel tegenover dat misschien wat minder degelijk is, maar wel een stukje flitsender. Het ontwerp oogt modern met een glazen voor- en achterkant en de behuizing is waterdicht. Dankzij zijn amoled-scherm kan de telefoon erg mooie kleuren weergeven en de software heeft wat meer extra’s.

Drie camera’s

Beide toestellen hebben drie camera’s, maar de plaatsing van die derde camera verschilt wel. Bij Samsung zit hij aan de voorkant, waardoor je groothoekselfies kunt maken. Ideaal om met je vrienden op de foto te gaan. Nokia plaatst de derde lens aan de achterkant en voegt zoom-functionaliteit toe. Daar hebben vooral mensen die meer met ‘gewone’ foto’s doen wat aan.

De Nokia 7 Plus is bovendien voorzien van een cameralens die gecertificeerd is door Zeiss. Klinkt indrukwekkend, maar in de praktijk zijn de lenzen eigenlijk niet beter dan die van de Samsung Galaxy A8 2018. De Nokia doet het wat beter in het licht, de Samsung scoort beter in het donker. Ook hier geldt dus dat de toestellen vooral een ander karakter hebben.

Benieuwd welke voor jou de beste keuze is? Check dan snel even onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters