Nokia 8110 preview video: terug naar The Matrix

HMD heeft het weer voor elkaar. Als grote verrassing kondigde het bedrijf dit Mobile World Congress de hergeboorte van de 8110 aan. Na de 3310 herrijst nu de beroemde ‘Matrix Phone’ uit de as.

Klassieker herboren

Vorig jaar werd Nokia opnieuw op de smartphonemarkt geïntroduceerd en om goed op te vallen kwam het bedrijf toen met de Nokia 3310 2017. Een regelrechte klassieker die in een nieuw jasje werd gehesen. Blijkbaar heeft dat marketingtrucje goed gewerkt, want ook in 2018 is het weer raak. Niet met de Nokia 3310 2018, maar met de Nokia 8110 4G zoals de nieuwe 8110 officieel heet.

Matrix telefoon

Juist. De telefoon die zo’n 20 jaar geleden bekendheid kreeg in de hitfilm The Matrix. De gekromde telefoon werd vanwege zijn bijzondere uiterlijk ook wel ‘banana phone’ genoemd en om daar maximaal op in te spelen word het toestel niet alleen uitgebracht in zwart, maar ook in bananengeel.

Kai OS

Leuk natuurlijk, zo’n nostalgisch speeltje. Gelukkig heeft de Nokia 8110 wat meer in zijn mars dan alleen een portie nostalgie. Het toestel is uitgerust met Kai OS, een soort kruising tussen een smartphonebesturingssyteem en een simpele feature phone interface. Veel apps zul je niet kunnen installeren op de 8110, maar zaken als Google Maps, Facebook en Twitter zijn wel van de partij. Via een simpele app store zul je de nodige software kunnen installeren op de Nokia 8110 4G.

En WhatsApp dan? Dat is op dit moment nog een grote vraag. Nokia zegt met ontwikkelaars in gesprek te zijn om tijdens de lancering van de 8110 in april alle belangrijke apps aan te bieden. Het woord WhatsApp durft de fabrikant niet in de mond te nemen, maar de toevoeging van de populaire berichtenapp ligt wel voor de hand. Als dat gebeurt heeft iedereen die smartphonemoe is eindelijk een optie om toch met iedereen in contact te blijven.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters