Nokia Lumia 735 hands-on

BERLIJN – De IFA-beurs in Berlijn is Nokia’s eerste grote beurs nu het in handen is van Microsoft. De Nokia Lumia 735 is het broertje van de Lumia 730. Omdat de Lumia 735 in Nederland op de markt komt, is het relevanter om deze voordelige smartphone te previewen.

In tegenstelling tot de Nokia Lumia 730 ondersteunt de Nokia Lumia 735 lte. Je kunt er dus 4G mee internetten. Tijdens zijn ontwikkeling stond deze Lumia te boek als de Superman. Hoewel dit niet helemaal overeenkomstig is met de specificaties van de telefoon, lijkt het ‘m in een ding te zitten.

De Lumia 730 en Lumia 735 zijn Microsofts eerste selfiesmartphones. De camera aan de voorkant schiet foto’s in 5 megapixel. Ook is de Lumia 735 voorzien van een aparte Selfie App, waarmee je de mooiste foto’s van jezelf kunt maken en deze snel en eenvoudig kunt nabewerken. In deze video zie je hier al een voorproefje van.

Aan de achterkant van Microsofts Nokia Lumia 730 zit natuurlijk ook nog een camera. Deze is iets beter dan de selfiecamera, waar natuurlijk wel duidelijk de focus op ligt. De achtercamera maakt foto’s in 6,7 megapixel. Ook hier is een selfiemodus voor die aan de hand van geluid je instrueert hoe je de camera zo goed mogelijk moet neerzetten. Dit lijkt op het eerste gezicht redelijk goed en snel te werken. Dat komt ook door de update naar Windows Phone 8.1 Denim, waardoor de camera’s sneller werken.

Het 4,7-inch scherm heeft de 720p-resolutie. De Snapdragon 400-processor klokt 1,2 GHz en de telefoon heeft 1GB ram. De hoeveelheid opslagruimte is wel nog onbekend. De telefoon is vanaf begin oktober in Nederland verkrijgbaar.

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

LG G6 Google Assistant Now

‘Spraakassistent goed voor 20% van smartphone-acties in 2019’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters