Nokia Lumia 830 hands-on

BERLIJN – De Nokia Lumia 830 is een van de twee telefoons die Microsoft op de IFA-beurs in Berlijn aankondigde. De Lumia 830 komt in oktober op de Nederlandse markt en zal waarschijnlijk net wat minder dan 400 euro gaan kosten. Hiervoor krijg je een telefoon met een snelle camera en goede prestaties.

Zo heeft de Nokia Lumia 830 een 720p-scherm van 5 inch en moet het een ‘betaalbaar’ vlaggenschip worden. Een uniek aspect aan de Lumia 830 is dat Microsoft en Nokia er een PureView-camera in hebben gezet. Deze maakt foto’s van 10 megapixel en heeft, ook niet onbelangrijk, ook nog eens optische beeldstabilisatie.

In deze hands-on testen we deze camera natuurlijk al even uit. Dankzij de update naar Windows Phone 8.1 Denim werken de camera-apps van Nokia-telefoons nu sneller dan voorheen. Dat is bij de 830 al duidelijk te merken.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 400 quadcoreprocessor die 1,2 GHz klokt. Hij heeft 1GB werkgeheugen en een 2200 mAh-batterij. Voor een telefoon die op Windows Phone draait moet dat meer dan genoeg zijn. Ook aan de voorkant zit trouwens nog een camera, die plaatjes maakt in 1 megapixel. Deze is dus niet heel erg bijzonder.

Wat ook fijn lijkt te zijn aan de Microsoft Nokia Lumia 830 is dat de achterkant verwijderbaar is. Mede hierdoor is het geheugen uitbreidbaar met een microSD-kaart maar is, heel fijn, ook de batterij verwisselbaar. In deze hands-on bespreken we zo veel mogelijk aspecten. Op het eerste gezicht lijkt de Nokia Lumia 830 in ieder geval een prima telefoon te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters