Nokia Lumia 830 videoreview

De Nokia Lumia 830 is het ‘voordelige topmodel’ van Microsoft. In deze videoreview bekijken we de smartphone uitgebreid en zoeken we uit of die titel terecht is.

De Lumia 830 ontleent zijn status van topmodel niet zozeer aan zijn specificaties. Die zijn namelijk alles behalve bijzonder. Maar de smartphone is wel erg goed met zijn gebruikservaring. De smartphone heeft een mooi ontwerp, voelt prettig aan en heeft een mooi display. Ook de camera van de Lumia 830 is erg goed met zijn Zeiss-lens en 10-megapixelresolutie. Als kers op de taart beschikt de camera over optische beeldstabilisatie. Natuurlijk draait de Lumia 830 op Windows Phone 8.1 en dat brengt de gebruikelijk voor- én nadelen met zich mee. Het werkt erg vloeiend, ziet er mooi uit en wordt niet snel traag. Maar daar tegenover staat dat het app-aanbod relatief beperkt is en dat multitasken nog altijd niet ideaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. René ten Harkel -

  Na ruim 8 jaar een IPhone gehad te hebben (de laatste was IPhone 5s) ben ik uit nieuwsgierigheid overgestapt op een Lumia 930. Na een maand kan ik niets anders zeggen dat ik nog steeds erg enthousiast ben. Het is een geweldige telefoon met een super besturingssysteem. Zeer gebruiksvriendelijk.
  De Lumia is super snel en is nog geen één keer vastgelopen.
  De batterij gaat bij normaal gebruik met gemak 2 dagen mee, met de iPhone was dat maar 1 dag.

  Wat ik zo jammer vind is dat er bijna bij elk review (niet alleen hier) altijd negatief word gedaan over de Windows Store. Bijna alle app's die ik op mijn IPhone gebruikte zijn ook te vinden in de Windows Store. Als er dan toch één ontbreekt dan is er meestal wel een goed alternatief te vinden. Meestal nog beter dan in de App store van Apple.
  Ook de beoordelingen van de apps in de Windows store zijn veel al positiever.

  Ik ben helemaal om en ga niet meer terug naar de IPhone, ITunes, Quick Time en alle andere ongemakken en beperkingen.

  1. Danijel -

   Het probleem is niet zo zeer meer van WP het app aanbod, maar de kwaliteit van de apps. Ik vind het bijv raar dat Instagram nog steeds na een jaar beta is en geen video functie heeft. Ook WhatsApp heeft geen gelezen vinkjes en andere functies missen nog, dan nog Twitter die qua design al helemaal achter loopt (grote menubar aan de bovenkant) etc etc. In de basis is Windows Phone erg fijn, maar ik ben lang niet zo productief met WP als met iOS en Android.

   1. René ten Harkel -

    WhatsApp heeft gewoon gelezen vinkjes die blauw worden net zoals in android en IOS. 6tag is een app die een alternatief is voor Instagram. Deze app is zelfs beter en heeft meer mogelijkheden dan het origineel.
    Twitter loopt inderdaad achter maar ook daar zijn perfecte alternatieven voor zoals MeTweets.,
    Maar……. een officiële Snapchat app is er niet. Er waren wel Snapchat apps van "derde partijen" maar als je hier gebruik van wilde maken dan ging Snapchat je account blokkeren. Windows heeft toen alle Snapchat apps terug getrokken uit de store. Dus helaas geen Snapchat op een Windows telefoon.

   2. hanszw -

    Moet toch wel even kwijt René dat Danijel deels wel gelijk heeft (niet over whatsApp). Na 4 jaar Windows Phone heb ik afgelopen week de handdoek in de ring gegooid omdat ik het zat werd om constant achter de feiten aan te lopen aangaande de apps. Heb de Galaxy S5 aangeschaft waarmee ik nu op afstand mijn UPC Horizon Media Box kan instellen, mijn FBTO nota's direct via een app kan indienen, rechtstreeks zaken kan regelen met Nuon, rechtstreeks kan synchroniseren met mijn Synology Nas, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit soort zaken ontbreek voor WP en de meeste alternatieven daar voor werken niet, of slecht. Ook vind ik dat veel apps van WP slecht worden onderhouden, nauwelijks of geen updates krijgen. Het is nou eenmaal zo dat nieuwe apps in de meeste gevallen eerst voor Android en IOS worden gemaakt, kwestie van marktaandeel. High end toestellen met Android doen zeker niet onder voor windows Phone en met de Lumia 930 die ik nog heb, blijf ik me zeker op de hoogte houden met het windows platform. Mijn keuze heeft niet te maken met beter of slechter maar wel zoals ook Danijel aangeeft: Productiviteit.

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

LG G6 Google Assistant Now

‘Spraakassistent goed voor 20% van smartphone-acties in 2019’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters