Nokia Lumia 920 vs Google Nexus 4 review

Twee nieuwe toptoestellen, die overigens beiden (nog) niet in Nederland beschikbaar zijn, zijn de Nexus 4 en de Nokia Lumia 920. De eerste is de prototype Androidtelefoon en de tweede het vlaggenschip van de belangrijkste Windows Phone-producent. Beide toestellen hebben een aantal interessante features en zijn top op het gebied van specificaties.

Draadloos laden, een scherm dat met handschoenen aan te bedienen is en een camera die geweldige foto’s maakt in slechte lichtomstandigheden. Dat zijn toch wel een aantal flink innovatieve toevoegingen van Nokia aan de Lumia 920 die hem een voordeel geven boven de concurrentie. En alle andere zaken zijn eigenlijk ook wel in orde bij dit toestel, los van de nadelen die Windows Phone 8 met zich meebrengt door bijvoorbeeld het beperkte app-aanbod. Alleen het gewicht en formaat van de smartphone zijn wel een beetje op het randje. Dat is meteen het punt waar de HTC 8X van deze smartphone wint, maar als je voor de HTC kiest lever je wel de nodige functionaliteit in.

Daarnaast kent de Nexus 4 maar een prijskaartje van 300 euro en heeft als grootste nadeel dat hij niet in Nederland beschikbaar is. Desondanks hebben wij beide toestellen op onze redactie liggen en wordt het tijd voor een goede vergelijking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eddddd -

  Deze LG is toch door (onder meer) Spaanse telefoonwinkels geweigerd omdat de winkelprijs aanmerkelijk hoger zou komen te liggen? Die prijs in andere landen waar het toestel simpelweg wordt gedumpt is dan ook geen reëel vergelijk. Waarvoor wordt het toestel in Nederland daadwerkelijk aangeboden? Wanneer er transacties plaatsvinden voor dat bedrag, dan is dàt is de marktprijs hier.

  1. Dominick -

   Ja, dat klopt. Echter is het toestel überhaupt niet verkrijgbaar in Nederland, en kun je daar dus niet echt een prijs uit afleiden. Maar, zoals hieronder ook al gezegd, ben ik het wel eens dat de prijs beter als zijnde hoger meegenomen had kunnen worden.

 2. Willo19 -

  ik weet niet of het wel eerlijk is om aan de lumia 920 een prijskaartje van 600 te hangen en aan de Nexus een prijskaartje van 300. Is het niet zo dat die nexus ook in de winkel komt te liggen voor 600? De prijs van 300 uit de playstore is geen echte marktprijs. En ik vind het draadloos opladen van de 920 eigenlijk ook iets dat niet onvermeld moet blijven. Of kan de nexus dat ook? En waarom de bijzondere nokia features niet benoemd waaronder Drive en Music? De nexus brengt de nieuwste versie van Android met zich mee, heeft meer apps en weegt iets minder. Maar doet in heel veel opzichten verder ook onder voor de 920. Ik vind dit dan ook maar een raar vergelijkingsresultaat.

  1. Dominick -

   Draadloos laden doen ze inderdaad beide, Drive en Music hebben op Android ook prima alternatieven (weliswaar online, maar in de meeste gevallen is dat geen probleem). Dat is ten opzichte van andere Windows Phones een flink voordeel, maar ten opzichte van Android valt het wel mee. De prijs ben ik het wel mee eens, aan de andere kant wordt ook de kanttekening geplaatst dat de Nexus 4 simpelweg niet verkrijgbaar is. En op plaatsen waar dat wel zo is, is het wel zo dat je de Nexus voor 300 kan krijgen en voor de 920 gewoon 600 betaalt.

   1. Willo19 -

    Oh, ok. Ik vind zelf offline navigatie wel een belangrijke toegevoegde waarde. Ben wel benieuwd naar de batterij want die was op de laatste nexus niet best waardoor dat toestel toen niet goed bruikbaar was (mijn nexus s had destijds nog wel een prima batterij). Heb zelf hele hoge verwachtingen van de 920 en ik verwacht dat ik met een abonnementverlenging weinig van het prijsverschil zal merken. En dan is de keuze voor mij snel gemaakt

   2. Eddddd -

    Dat Nokia Drive en Nokia Music offline aantrekkelijke features zijn, kun je niet zomaar terzijde schuiven door te zeggen dat eventuele online alternatieven volstaan omdat online "in de meeste gevallen" geen probleem zou zijn. Het is juist een groot voordeel dat Nokia deze goede diensten aanbiedt. Het kunnen gebruiken offline is erg handig en gewenst. Online navigatie is knetterduur en geen reëel alternatief.

   3. Dominick -

    Ben ik het niet mee eens. Offline is inderdaad nuttiger dan online, maar het is niet zo dat dat nou een gigantisch voordeel is. In Nederland maakt het weinig uit aangezien je zo'n toestel toch met een databundel hebt en navigeren nou niet extreem veel data gebruikt. Alleen als je heel veel op navigatie rijdt en ook nog veel andere dingen online doet zal dat uitmaken. En in het buitenland natuurlijk, maar als dat belangrijk is kun je ook voor weinig geld een offline navigatie uit de Play Store plukken.

   4. Willo19 -

    Ok, dan zijn we er. We rijden allemaal een of meer keer per jaar in het buitenland. De 920 heeft volwaardige gesproken offline navigatie en bij de nexus moet je dat er dus los bij kopen. En dat kost aanzienlijk meer dan de gebruikelijke 1 of euro..

   5. Eddddd -

    Ik gebruik mijn beperkte bundel daar liever niet voor, wanneer het niet nodig is. Ga ik namelijk over mijn bundel heen, betaal ik maandelijks 5 euro extra. Ofwel 60 euro per jaar…. Bij andere bundels wordt je gekort op je snelheid, waardoor internet op je mobiel zo goed als onbruikbaar wordt.
    Of bij een flexibele bundel, stem je je bundel af op je gebruik, dus ook dan moet je meer inkopen voor mobiel navigeren.

    In t buitenland kost het nog meer, zoals Willo19 ook aangeeft.

    Dus goede offline navi is absoluut een groot voordeel. Zelfs voor mensen die er niet direct veel voordeel van hebben, je koopt een toestel vaak voor meerjarig gebruik, waarbij je omstandigheden en behoeften veranderen. Natuurlijk is het voor ieder een persoonlijke overweging, maar het feit dat de mogelijkheid er is, mag in een review bestemd voor een breed publiek zeker zwaar wegen (zeker in een tijd dat (bijna) iedere automobilist navigatie gebruikt).

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters