Nokia Lumia 920 vs Google Nexus 4 review

Twee nieuwe toptoestellen, die overigens beiden (nog) niet in Nederland beschikbaar zijn, zijn de Nexus 4 en de Nokia Lumia 920. De eerste is de prototype Androidtelefoon en de tweede het vlaggenschip van de belangrijkste Windows Phone-producent. Beide toestellen hebben een aantal interessante features en zijn top op het gebied van specificaties.

Draadloos laden, een scherm dat met handschoenen aan te bedienen is en een camera die geweldige foto’s maakt in slechte lichtomstandigheden. Dat zijn toch wel een aantal flink innovatieve toevoegingen van Nokia aan de Lumia 920 die hem een voordeel geven boven de concurrentie. En alle andere zaken zijn eigenlijk ook wel in orde bij dit toestel, los van de nadelen die Windows Phone 8 met zich meebrengt door bijvoorbeeld het beperkte app-aanbod. Alleen het gewicht en formaat van de smartphone zijn wel een beetje op het randje. Dat is meteen het punt waar de HTC 8X van deze smartphone wint, maar als je voor de HTC kiest lever je wel de nodige functionaliteit in.

Daarnaast kent de Nexus 4 maar een prijskaartje van 300 euro en heeft als grootste nadeel dat hij niet in Nederland beschikbaar is. Desondanks hebben wij beide toestellen op onze redactie liggen en wordt het tijd voor een goede vergelijking.

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters