Zo kun je wereldwijd onbeperkt chatten voor weinig

Wereldwijd onbeperkt chatten voor maar €12 per jaar. Dat is de belofte van Chatsim. Wij namen de proef op de som en gingen twee weken in Amerika op pad met het speciale simkaartje.

Communicatie op reis

Voor steeds meer mensen zijn chatprogramma’s hun primaire communicatiemiddel. In Nederland gebruiken we natuurlijk voor WhatsApp, in andere landen soms andere diensten. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een dataverbinding nodig hebben om te werken. In Nederland is dat voor de meeste mensen vanzelfsprekend en als je in een ander Europees land bent is een databundeltje ook nog wel betaalbaar. Maar als je verder op reis gaat kan dat nog weleens een probleem worden. Providers vragen in sommige landen belachelijke prijzen voor een internetverbinding en lokale simkaarten zijn alleen een aantrekkelijke oplossing als je ergens langer bent.

Chatsim wil dat probleem oplossen. Voor een vast bedrag van €12 per jaar kun je (bijna) overal ter wereld onbeperkt chatten via bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook Messenger en WeChat. Daarbij zitten multimediaberichten niet inbegrepen, maar je kunt in ieder geval overal connected blijven.

Tijd voor een test

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar werkt het ook zo mooi als het lijkt? Om dat te proberen namen we een telefoon met de ChatSim erin mee op vakantie naar de Verenigde Staten. In deze video doen we daar verslag van.

Overigens is het goed om te weten dat de ChatSim ook nog €12 kost om aan te schaffen. Als je foto’s en video’s wilt of wilt bellen dan kun je voor datzelfde bedrag nog een pakket van 2000 multimedia credits kopen; in de meeste landen genoeg voor 40MB aan plaatjes. Bellen kan dus ook, maar werkt alleen op het nummer van de ChatSim zelf. Wie op zijn eigen nummer nog bereikbaar wil blijven moet een dualsim-telefoon gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters