OnePlus 5 vs Apple iPhone 7 Plus review

Volgens sommigen is de Apple iPhone 7 Plus de grootste inspiratiebron van de OnePlus 5 geweest. Of dat zo is vragen we ons af, maar in ieder geval zijn de twee belangrijke concurrenten. In deze video vergelijken we ze.

Apple iPhone 7 Plus

De Apple iPhone 7 Plus is natuurlijk al een tijdje op de markt en voorlopig nog steeds de topsmartphone van Apple. De telefoon is snel, mooi, waterdicht en voorzien van een goede dubbele camera. Behalve dat waterdichte matcht de OnePlus 5 de telefoon van Apple op al die vlakken. Maar dan wel voor ruim driehonderd euro minder.

Een vlak waar de twee telefoons wel significant verschillen is de software. Natuurlijk draait de iPhone op Apple’s iOS, terwijl de OnePlus gebruik maakt van Android met een lichte schil eroverheen.

OnePlus 5

De OnePlus 5 is dus een goedkoper alternatief voor de iPhone 7 Plus. Maar voor OnePlus-begrippen is de smartphone nog altijd aan de dure kant. Je betaalt er afhankelijk van de versie €500 of €560 voor. Bijna het dubbele van de eerste telefoon van OnePlus; de OnePlus One.

Gelukkig valt er zeker wat te zeggen voor die hogere prijs. De OnePlus 5 is een van de snelste smartphones van dit moment en heeft een dubbele camera met zoomfunctie en portretmodus. Die werkt net iets minder goed dan bij de iPhone 7 Plus en doet mee in de sub-top van de markt.

Geen kleintjes

Iets dat de iPhone 7 Plus en OnePlus 5 beiden niet zo goed voor elkaar hebben, is het formaat. Ze hebben allebei een 5,5-inch scherm; in het geval van de OnePlus met acceptabele maar naar hedendaagse begrippen forse randen eromheen. De schermranden van de iPhone 7 Plus zijn zelfs nog groter, en kunnen anno 2017 eigenlijk niet meer.

Enfin. Genoeg geschreven; tijd om in álle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee smartphones te duiken in de onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters