OnePlus 5 vs Apple iPhone 7 Plus review

Volgens sommigen is de Apple iPhone 7 Plus de grootste inspiratiebron van de OnePlus 5 geweest. Of dat zo is vragen we ons af, maar in ieder geval zijn de twee belangrijke concurrenten. In deze video vergelijken we ze.

Apple iPhone 7 Plus

De Apple iPhone 7 Plus is natuurlijk al een tijdje op de markt en voorlopig nog steeds de topsmartphone van Apple. De telefoon is snel, mooi, waterdicht en voorzien van een goede dubbele camera. Behalve dat waterdichte matcht de OnePlus 5 de telefoon van Apple op al die vlakken. Maar dan wel voor ruim driehonderd euro minder.

Een vlak waar de twee telefoons wel significant verschillen is de software. Natuurlijk draait de iPhone op Apple’s iOS, terwijl de OnePlus gebruik maakt van Android met een lichte schil eroverheen.

OnePlus 5

De OnePlus 5 is dus een goedkoper alternatief voor de iPhone 7 Plus. Maar voor OnePlus-begrippen is de smartphone nog altijd aan de dure kant. Je betaalt er afhankelijk van de versie €500 of €560 voor. Bijna het dubbele van de eerste telefoon van OnePlus; de OnePlus One.

Gelukkig valt er zeker wat te zeggen voor die hogere prijs. De OnePlus 5 is een van de snelste smartphones van dit moment en heeft een dubbele camera met zoomfunctie en portretmodus. Die werkt net iets minder goed dan bij de iPhone 7 Plus en doet mee in de sub-top van de markt.

Geen kleintjes

Iets dat de iPhone 7 Plus en OnePlus 5 beiden niet zo goed voor elkaar hebben, is het formaat. Ze hebben allebei een 5,5-inch scherm; in het geval van de OnePlus met acceptabele maar naar hedendaagse begrippen forse randen eromheen. De schermranden van de iPhone 7 Plus zijn zelfs nog groter, en kunnen anno 2017 eigenlijk niet meer.

Enfin. Genoeg geschreven; tijd om in álle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee smartphones te duiken in de onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters