OnePlus 5 vs Samsung Galaxy S8 (Plus) review

OnePlus heeft net zijn nieuwe smartphone op de markt. De OnePlus 5 moet het de gevestigde Androidfabrikanten moeilijk gaan maken. In deze video kijken we hoe hij zich verhoudt tot de Samsung Galaxy S8.

Niet trendgevoelig

In de basis hebben de Samsung Galaxy S8 en de OnePlus 5 wel wat van elkaar weg. Ze zijn beiden voorzien van een razendsnelle processor, een mooi amoledscherm en een goede camera. Om maar wat te noemen. Een groot verschil tussen de twee is dat de Samsung een stuk trendgevoeliger is.

Dat wil zeggen dat de Samsung Galaxy S8 een waterdicht ontwerp heeft en voorzien is van bijzonder kleine schermranden. OnePlus laat beide zaken achterwege, waardoor hun telefoon een stukje minder modern overkomt.

Een trend die OnePlus wel volgt maar Samsung juist links laat liggen is de toevoeging van een dubbele camera. De OnePlus 5 kan foto’s met een mooi scherptediepte-effect maken en met weinig kwaliteitsverlies inzoomen. Die mogelijkheden missen bij de Samsung Galaxy S8.

Snelheidsduiveltjes

Er zijn dus zeker verschillen aan te wijzen tussen de twee toestellen. Waar ze in ieder geval niet in verschillen, is in het feit dat het allebei snelheidsduiveltjes zijn. Uitgerust met de snelste chips die op dit moment beschikbaar zijn en heel wat werkgeheugen behoren ze qua prestaties tot de top van de markt. De OnePlus 5 doet het wat dat betreft zelfs nog wat beter dan de Samsung Galaxy S8, met een Snapdragon 835-chipset en 6GB of zelfs 8GB werkgeheugen. De Galaxy S8 heeft een Exynos 8895-chipset met 4GB werkgeheugen.

OnePlus staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en scoort daarop met de OnePlus 5 aardig. Hij is wat duurder geworden dan zijn voorgangers, maar doet het nog steeds duidelijk beter dan de Samsung Galaxy S8. De OnePlus 5 is verkrijgbaar vanaf €500, terwijl je voor de Samsung Galaxy S8 minimaal €650 moet neertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters