OnePlus 5 vs Samsung Galaxy S8 (Plus) review

OnePlus heeft net zijn nieuwe smartphone op de markt. De OnePlus 5 moet het de gevestigde Androidfabrikanten moeilijk gaan maken. In deze video kijken we hoe hij zich verhoudt tot de Samsung Galaxy S8.

Niet trendgevoelig

In de basis hebben de Samsung Galaxy S8 en de OnePlus 5 wel wat van elkaar weg. Ze zijn beiden voorzien van een razendsnelle processor, een mooi amoledscherm en een goede camera. Om maar wat te noemen. Een groot verschil tussen de twee is dat de Samsung een stuk trendgevoeliger is.

Dat wil zeggen dat de Samsung Galaxy S8 een waterdicht ontwerp heeft en voorzien is van bijzonder kleine schermranden. OnePlus laat beide zaken achterwege, waardoor hun telefoon een stukje minder modern overkomt.

Een trend die OnePlus wel volgt maar Samsung juist links laat liggen is de toevoeging van een dubbele camera. De OnePlus 5 kan foto’s met een mooi scherptediepte-effect maken en met weinig kwaliteitsverlies inzoomen. Die mogelijkheden missen bij de Samsung Galaxy S8.

Snelheidsduiveltjes

Er zijn dus zeker verschillen aan te wijzen tussen de twee toestellen. Waar ze in ieder geval niet in verschillen, is in het feit dat het allebei snelheidsduiveltjes zijn. Uitgerust met de snelste chips die op dit moment beschikbaar zijn en heel wat werkgeheugen behoren ze qua prestaties tot de top van de markt. De OnePlus 5 doet het wat dat betreft zelfs nog wat beter dan de Samsung Galaxy S8, met een Snapdragon 835-chipset en 6GB of zelfs 8GB werkgeheugen. De Galaxy S8 heeft een Exynos 8895-chipset met 4GB werkgeheugen.

OnePlus staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en scoort daarop met de OnePlus 5 aardig. Hij is wat duurder geworden dan zijn voorgangers, maar doet het nog steeds duidelijk beter dan de Samsung Galaxy S8. De OnePlus 5 is verkrijgbaar vanaf €500, terwijl je voor de Samsung Galaxy S8 minimaal €650 moet neertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters