OnePlus 5T videoreview

OnePlus introduceert een mid-life upgrade van de OnePlus 5 met een groot randloos scherm, een vernieuwde camera en indrukwekkende gezichtsherkenning: de OnePlus 5T. Het toestel is nu overal verkrijgbaar en in deze OnePlus 5T review vertellen we er alles over.

Eindelijk modern

De OnePlus 5 die begin deze zomer uitkwam was een prima smartphone. Maar hij miste de snelle switch van de smartphonemarkt naar bijna randloze schermen en voelde daarom direct al wat verouderd aan. Tel daarbij op dat hij waterdicht was, en je hebt een toestel dat hier en daar toch een beetje tekort kwam.

Om dat probleem op te lossen heeft OnePlus de 5T geïntroduceerd. Nog steeds een betaalbaar toestel met stevige specificaties, maar dan wel met een bijna randloos 6-inch scherm. Waterdicht is hij helaas nog niet, maar desondanks is de Chinese fabrikant met de 5T weer helemaal bij de tijd.

IJzersterke basis

Wat een OnePlus natuurlijk vooral zo aantrekkelijk maakt is de ijzersterke basis. Die is in de OnePlus 5T eigenlijk niet veranderd tegenover de OnePlus 5. Dat betekent dat de smartphone uitgerust is met een snelle Snapdragon 835-chipset, 6GB of 8GB werkgeheugen en lichte software. Die software ziet er goed uit, maar is bovenal ook snel in gebruik. Wel opvallend: OnePlus gebruikt nog steeds Android 7.1 Nougat; een update naar Oreo volgt pas later.

De OnePlus 5T heeft nog steeds een dubbele camera, maar nu wel in een andere opstelling. De tweede sensor is niet meer voorzien van een zoomlens, maar heeft een groot diafragma en een hogere resolutie om vooral in low-light de fotokwaliteit te verbeteren. Dat lukt deels, maar het is jammer dat de zoomlens verdwenen is.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters