OnePlus 5T vs Nokia 8 review

OnePlus en Nokia maken beiden relatief betaalbare high-endsmartphones met een schone Android-ervaring. Maar welke fabrikant brengt eigenlijk de betere toestellen uit? In deze video zoeken we het uit aan de hand van de OnePlus 5T en de Nokia 8.

Android zoals het bedoeld is

Zowel de Nokia 8 als de OnePlus 5T hebben bijna geen toevoegingen bovenop de schone Android-interface. OnePlus heeft er een lichte laag overheen gelegd: Oxygen OS. Dat voegt wat mogelijkheden toe, maar is eigenlijk bijna identiek aan stock Android. Bij Nokia is er zelfs helemaal niks toegevoegd, behalve een tweetal apps van Nokia zelf. Je krijgt met de twee toestellen dus Android zoals het bedoeld is.

Een ander voordeel daarvan is dat de smartphones vloeiend lopen en in ieder geval in theorie snel geüpdatet kunnen worden. Beiden zijn helaas nog uitgebracht met Android 7.1 Nougat, maar de Nokia 8 heeft inmiddels al een update naar Oreo gekregen en de OnePlus 5T krijgt die binnenkort.

Leuke extra’s

Beide smartphones lijken daardoor in de basis op elkaar, maar hebben zeker ook een aantal leuke unieke extra’s. Bij de Nokia 8 is dat bijvoorbeeld de hoge kwaliteit audiorecording van OZO, die ervoor zorgt dat het geluid bij video’s een stuk ruimtelijker en natuurlijker klinkt. OnePlus heeft de 5T voorzien van een bijna randloos scherm en heeft gezichtsherkenning toegevoegd. Dat laatste is een erg eenvoudige manier om je telefoon te ontgrendelen, die opvallend goed werkt op de OnePlus 5T.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters