OnePlus 5T vs Nokia 8 review

OnePlus en Nokia maken beiden relatief betaalbare high-endsmartphones met een schone Android-ervaring. Maar welke fabrikant brengt eigenlijk de betere toestellen uit? In deze video zoeken we het uit aan de hand van de OnePlus 5T en de Nokia 8.

Android zoals het bedoeld is

Zowel de Nokia 8 als de OnePlus 5T hebben bijna geen toevoegingen bovenop de schone Android-interface. OnePlus heeft er een lichte laag overheen gelegd: Oxygen OS. Dat voegt wat mogelijkheden toe, maar is eigenlijk bijna identiek aan stock Android. Bij Nokia is er zelfs helemaal niks toegevoegd, behalve een tweetal apps van Nokia zelf. Je krijgt met de twee toestellen dus Android zoals het bedoeld is.

Een ander voordeel daarvan is dat de smartphones vloeiend lopen en in ieder geval in theorie snel geüpdatet kunnen worden. Beiden zijn helaas nog uitgebracht met Android 7.1 Nougat, maar de Nokia 8 heeft inmiddels al een update naar Oreo gekregen en de OnePlus 5T krijgt die binnenkort.

Leuke extra’s

Beide smartphones lijken daardoor in de basis op elkaar, maar hebben zeker ook een aantal leuke unieke extra’s. Bij de Nokia 8 is dat bijvoorbeeld de hoge kwaliteit audiorecording van OZO, die ervoor zorgt dat het geluid bij video’s een stuk ruimtelijker en natuurlijker klinkt. OnePlus heeft de 5T voorzien van een bijna randloos scherm en heeft gezichtsherkenning toegevoegd. Dat laatste is een erg eenvoudige manier om je telefoon te ontgrendelen, die opvallend goed werkt op de OnePlus 5T.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters