OnePlus 5T vs Nokia 8 review

OnePlus en Nokia maken beiden relatief betaalbare high-endsmartphones met een schone Android-ervaring. Maar welke fabrikant brengt eigenlijk de betere toestellen uit? In deze video zoeken we het uit aan de hand van de OnePlus 5T en de Nokia 8.

Android zoals het bedoeld is

Zowel de Nokia 8 als de OnePlus 5T hebben bijna geen toevoegingen bovenop de schone Android-interface. OnePlus heeft er een lichte laag overheen gelegd: Oxygen OS. Dat voegt wat mogelijkheden toe, maar is eigenlijk bijna identiek aan stock Android. Bij Nokia is er zelfs helemaal niks toegevoegd, behalve een tweetal apps van Nokia zelf. Je krijgt met de twee toestellen dus Android zoals het bedoeld is.

Een ander voordeel daarvan is dat de smartphones vloeiend lopen en in ieder geval in theorie snel geüpdatet kunnen worden. Beiden zijn helaas nog uitgebracht met Android 7.1 Nougat, maar de Nokia 8 heeft inmiddels al een update naar Oreo gekregen en de OnePlus 5T krijgt die binnenkort.

Leuke extra’s

Beide smartphones lijken daardoor in de basis op elkaar, maar hebben zeker ook een aantal leuke unieke extra’s. Bij de Nokia 8 is dat bijvoorbeeld de hoge kwaliteit audiorecording van OZO, die ervoor zorgt dat het geluid bij video’s een stuk ruimtelijker en natuurlijker klinkt. OnePlus heeft de 5T voorzien van een bijna randloos scherm en heeft gezichtsherkenning toegevoegd. Dat laatste is een erg eenvoudige manier om je telefoon te ontgrendelen, die opvallend goed werkt op de OnePlus 5T.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters