OnePlus 6 Red: hoe glazen smartphones zich onderscheiden

OnePlus kondigde pas de OnePlus 6 Red aan. Een nieuw kleurtje voor een inmiddels bekende smartphone. Hoewel die er erg mooi uitziet, is het natuurlijk geen bijzonder spannend nieuws. Het is echter wel een goed moment om eens te kijken hoe smartphonefabrikanten zich tegenwoordig met hun ontwerp onderscheiden.

Metaal en glas

In de basis zien de meeste moderne smartphones er namelijk precies hetzelfde uit tegenwoordig. Een glazen voor- en achterkant, omgeven door een metalen rand. Meestal aluminium; in een enkel geval roestvrij staal. De voorkant heeft een zo groot mogelijk scherm met vaak een notch en de achterkant is zo egaal mogelijk glas met als het even kan twee of meer camera’s en vaak een vingerafdrukscanner. Erg spannend is het allemaal niet.

Verschillende finishes

Een van de belangrijkste manieren om een smartphone te onderscheiden van zijn concurrentie is daarom de kleur en de afwerking geworden. Die kleur spreekt natuurlijk voor zich en was altijd al een onderscheidende factor. Dat glas op totaal verschillende manieren afgewerkt wordt is echter nieuw.

OnePlus is daar misschien wel koploper in. De OnePlus 6 heeft met rood, wit en zwart niet alleen drie verschillen de kleuren; ze zijn ook nog eens totaal anders afgewerkt. Het duidelijkste is dat bij de twee zwarte versies: Midnight Black en Mirror Black. De eerste is mat, wat OnePlus heeft bereikt door er allemaal minuscule gaatjes in te maken. Daardoor voelt hij wat stroever aan en lijkt het eigenlijk bijna geen glas meer. De Mirror Black variant daarentegen is super glanzend en komt duidelijk over als een glazen telefoon. Dat geldt ook voor de OnePlus 6 Red, hoewel die weer net wat anders afgewerkt is.

Ook andere fabrikanten werken steeds meer met bijzondere glazen achterkanten. Zo heeft de HTC U12+ een doorzichtige versie en een versie die – afhankelijk van de kijkhoek – rood of goud is. Huawei werkt bij de P20-serie met gradiënten en de Honor 10 pakt het helemaal extreem aan met kleuren die veranderen aan de hand van hoe je naar het toestel kijkt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters