OnePlus 6 videoreview: de beste smartphone?

OnePlus heeft een nieuwe topsmartphone: de OnePlus 6. Moderner, sneller en vooral qua camera beter. In deze OnePlus 6 review vertellen we je er alles over.

Designupdate

Hoewel het formaat van OnePlus-telefoons altijd ongeveer gelijkgebleven is, is het schermformaat zeker gegroeid. Met de OnePlus 5T zette OnePlus de stap naar een 18:9-display en nu gaat het nog een stapje verder. De OnePlus 6 heeft een 6,3-inch scherm dat, los van een relatief kleine notch, helemaal tegen de bovenkant van het toestel aanloopt. Aan de onderkant zit een kleine kin.

Of je zo’n hap uit het scherm mooi vind of niet blijft een persoonlijk dingetje. Maar in ieder geval zorgt het voor extra ruimte omdat de statusbalk helemaal naast de notch weergegeven wordt. Alle ruimte eronder blijft dus over voor wat er toe doet. Bovendien heeft OnePlus de menubalk aan de onderkant gedumpt en vervangen door bewegingen. Dat werkt fijn en zorgt voor nóg meer ruimte.

The speed you need

De slogan van de OnePlus 6 is “the speed you need”. En snel is ‘ie. De hardware – een Snapdragon 845-chipset en 6GB of 8GB werkgeheugen – is top. De prestaties zijn zelfs nog wat beter dan die van de meeste toestellen met die hardware, wat ongetwijfeld met de schone software te maken heeft. OxygenOS is nauwelijks aangepast ten opzichte van de schone Androidsoftware en dat is goed nieuws voor de snelheid, updates en schone gebruikservaring.

De laatste belangrijke update is de camera. Hoewel die op papier niet zoveel veranderd is, zorgen slimme softwaretrucjes en de toevoeging van optische beeldstabilisatie voor een duidelijke verbetering. Niet dat de OnePlus 6 nu de beste cameratelefoon is, maar hij kan wel meekomen met zijn meeste concurrenten.

Zo is het totaalplaatje van deze smartphone uiteindelijk erg goed. Zo goed zelfs, dat het voor veel mensen de beste keuze zal zijn.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters