OnePlus One preview

De OnePlus One is een nieuw goedkoop high-end-toestel van de eveneens nieuwe fabrikant OnePlus. In deze preview bespreken we de smartphone voordat we hem volledig zullen reviewen.

OnePlus wist de hele wereld eerder dit jaar te verbazen met de lancering van de One. De OnePlus One heeft ongeveer dezelfde specificaties als bijvoorbeeld een Galaxy S5, maar dan voor ongeveer de helft van de prijs. Dat klinkt als een goede deal, maar het is de vraag of goedkoop in dit geval geen duurkoop is. Dat zullen we in een review volledig uitzoeken, in deze preview krijg je alvast onze eerste ervaringen te horen.

De OnePlus is dus een heuse ‘flagship killer’. Hij heeft een full HD-scherm van 5,5 inch, een Snapdragon 801-processor die 2,5 GHz klokt en 3GB ram. Hiermee heeft hij alle ingrediënten van een toptelefoon van dit jaar. Hij komt met 16 of 64GB geheugen. Het prijsverschil daartussen bedraagt 30 euro. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Dat is op papier wel een nadeel.

De OnePlus One draait op een aangepaste versie van Android, CyanogenMod. Wel draait deze aangepaste versie van Android op de meest nieuwe versie, 4.4 KitKat. Dit zou dus geen nadeel hoeven te zijn.

In deze preview bekijken we alvast de OnePlus One, voordat we later met een uiteindelijk oordeel komen. Het is lastig om aan een OnePlus One te komen. Dit gaat namelijk via een invitesysteem zoals Google dat vroeger had met Gmail. Het lijkt er alleen op dat het lastiger is om aan een invite van OnePlus te komen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters