OnePlus One vs Apple iPhone 5s review

In deze vergelijkingsvideo neemt de Apple iPhone 5s het op tegen dé ‘flagshipkiller’ van dit jaar: de OnePlus One. De One is bijna twee keer zo goedkoop als de iPhone 5s. Toch heeft hij fantastische specificaties.

We bekijken het ontwerp van de twee smartphones. Ook nemen we de snelheid van de telefoons door. Daarnaast kijken we ook welke telefoon de beste camera heeft.

De telefoons verschillen bijna op alle gebieden. De een draait op CyanogenMod, de ander op iOS 7. Ook qua formaat zijn de twee elkaars tegenpolen. Aan het einde geven we je advies welke telefoon wij de beste vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Waarom deze twee toestellen met elkaar vergelijken? Nog even wachten en als de geruchten waar zijn (wat zeer waarschijnlijk wel zo is) kunnen we dat wel. Dan kan je een zeer goed 4", 4,7" en een 5,5" toestel krijgen, daarna de iPad mini retina en de iPad air, wie heeft dat in huis, software en toestellen die allemaal tegelijkertijd ge-update worden en allemaal ze ook krijgen vanaf de 4S, ik weet geen enkele fabrikant die dat heeft al hoeft de 5,5" voor mij niet (denk ik). Eerst zien en dan beslissen. Ik heb nu de iPhone 5S en de iPad air, ik ben uiterst tevreden over mijn iPhone als je dan vergelijkt met een Androidtoestel dat trager en trager word, neen dank je wel. Mijn vrouw heeft nog een galaxy S3 van amper twee jaar oud en krijgt geen Kitkat van Samsung en dat is beschamend, Cyanogenmod geeft de oplossing (waarvoor dank aan deze mensen) maar normaal kan je dat toch niet noemen.

 2. Quasimodo -

  Terecht zeg je "appels met peren vergelijken" want de iphone is voor een compleet andere doelgroep. Een naar huidige maatstaven, klein formaat waarbij het design het meest in het oog springende element is.
  De 1+1 is een tweaker toestel voor de poweruser, veel instel mogelijkheden, geheugen en screen-estate.

  De 64gb variant van de iPhone is €748,00 wat het verschil op €450,00 brengt.
  Van de 16gb varianten is dat nog altijd €300,00. In beide gevallen ruim het dubbele dus.

  Dit schrijvende realiseer ik me dat de volgende iPhone met 5.5" veel meer in het vaarwater zit van de 1+1 dan de huidige 5S en de prijsverschillen daardoor nog veel extremer zullen ogen. Het is te hopen voor Apple dat de filosofie van Cook klopt en door deze uitstap naar grote toestellen mensen naar Apple zal lokken. Gezien de prijsverschillen en wat er wordt geboden, kon Cook zich wel eens lelijk in de vingers snijden. Zeker gezien het feit dat het onderscheidend vermogen van de toekomstige iPhone een stuk geringer is.

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters