Oppo Find X videopreview

Nederland is weer een nieuw smartphonemerk rijker. Samen met de lancering van de Oppo Find X, vertelde Oppo dat het binnenkort de Nederlandse markt zal betreden. Tijd om eens te kijken wat de fabrikant in huis heeft. In deze Oppo Find X videopreview zie je het.

Lange geschiedenis

Hoewel de meesten van jullie misschien niet bekend zullen zijn met Oppo, is het merk zeker niet zonder geschiedenis. Al een aantal keer bracht Oppo een indrukwekkende smartphone uit in de Find serie, zoals de Find 5. De eerste smartphone met een full HD-scherm die in 2012 al gelanceerd werd. Of de Find 7 die zijn tijd ver vooruit was met VOOC fast charging. Dat is ook meteen de laatste keer dat we iets van de Find serie gehoord hebben. Sindsdien liet Oppo de high-endmarkt over aan zustermerk OnePlus en ging de focus meer uit naar selfiecamera’s.

Nieuw bloed

Inmiddels is er met de Find X dus weer nieuw bloed in de lijn. Net als zijn voorgangers is de Find X een unieke smartphone. Met zijn screen-to-body ratio van 93,8% en 6,4-inch scherm verslaat hij al zijn concurrenten. De notch is verdwenen en ook de kin aan de onderkant is erg minimaal.

Dat heeft Oppo voor elkaar gekregen door de camera’s te verstoppen. Zowel de camera’s aan de achterkant als de selfiecamera – compleet met geavanceerde gezichtsherkenning – zitten in een module die uit kan klappen. Een slimme oplossing, waarvan we ons wel een beetje afvragen hoe lang die heel blijft.

Bijzonder zusje

Los van dat bijzondere ontwerp, heeft de Oppo Find X eigenlijk heel wat weg van de OnePlus 6. Niet zo gek, want OnePlus is een zustermerk van Oppo en de 6 is het laatste vlaggenschip van dat merk. Logisch dat er het een en ander uitgewisseld wordt. Maar waar de OnePlus 6 voor een behouden aanpak gaat, zet de Oppo Find X volledig in op ontwerp en heeft hij eigen software. Dat Color OS 5.1 leent wat elementen van de interfaces van Samsung en Apple en ziet er op zich netjes uit.

De Oppo Find X is vanaf het eind van de zomer verkrijgbaar. De precieze prijs is nog niet bekend, maar Oppo kondigde voor de topversie een prijs van €999 aan. Ga er dus maar vanuit dat je de Find X niet om zijn prijs hoeft te kopen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters