Dit is waarom je geen oude iPhone moet kopen

Oude iPhone kopen? Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar is lang niet altijd een goed idee. In deze video leggen we uit waarom je geen oude iPhones meer moet kopen.

Refurbished

Apple verkoopt zelf nog een aantal oude iPhone-modellen, maar sinds de opkomst van refurbished smartphones zijn de oudere toestellen van Apple helemaal in trek. Nu opgelapte tweedehands toestellen in trek raken, kun je bij een normale retailer zo nog een bijna vijf jaar oude iPhone 5c of iPhone 5s kopen. En natuurlijk alle modellen die nieuwer zijn dan dat.

Niet zo gek misschien, want iPhones zijn nou eenmaal populaire en goede smartphones. De nieuwe modellen zijn alleen peperduur. Een Apple iPhone 8 kost je bijvoorbeeld minimaal €720 en voor een grotere iPhone 8 Plus tel je zo nog minimaal honderd euro extra neer. Om van de iPhone X nog maar niet te spreken.

Goede deal

Een ouder toestel, bijvoorbeeld een refurbished iPhone 6 voor €270 of nieuwe iPhone SE voor €310, lijkt dan al snel een goede deal. In het geval van de iPhone SE is het dat voor de juiste doelgroep ook nog wel. Maar een iPhone 6 kunnen we je eigenlijk bijna altijd afraden.

Oudere toestellen worden namelijk niet (lang) meer ondersteund, hebben op een aantal vlakken verouderde hardware en zijn helemaal niet zo goedkoop als ze lijken. Wie een nieuwe iPhone koopt en die in nette staat houdt, kan bijvoorbeeld nog heel wat geld vangen wanneer hij hem doorverkoopt. En wie niet aan iOS gebonden is kan voor de prijs van zo’n bejaarde iPhone 6 een heel aardig midrangetoestel met Android krijgen.

Bovendien gaat een nieuwe iPhone langer mee dan een wat ouder model. Als je het toestel dus zo lang mogelijk houdt en de kosten per jaar uitrekent, dan wordt zo’n oudje opeens relatief een stuk duurder.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters