PanzerGlass screen protector hands-on

BERLIJN – Bij een wat kleinere stand heeft een bedrijf genaamd PanzerGlass een bijzondere screen protector laten zien. De uitwerking en het gebruik hiervan zie je in onderstaande video.

PanzerGlass

PanzerGlass is een bedrijf dat niet heel erg groot in de markt staat, maar als het om screen protectors gaat wel een zekere naam heeft hoog te houden. Het bedrijf heeft dan ook een goedbezochte stand op de IFA gehad. Screen protectors zijn bedoeld voor wat extra bescherming bovenop je telefoonglas, waardoor de kans kleiner wordt dat er krassen en barsten in jouw telefoon komen.

Stevig

PanzerGlass beweert beter zijn dan de concurrentie. Ze gebruiken namelijk een ander materiaal dan het zogenoemde ‘film’. Film is een materiaal dat de meeste concurrenten aanbieden en beschermt het toestel vooral tegen krassen. Doordat PanzerGlass van een glas-achtig materiaal is gemaakt dat uit negen individueel geharde lagen bestaat, is het ook tegen klappen en stoten bestand.

Demonstratie

Bij de stand op de IFA heeft PanzerGlass ons een speciale demonstratie gegeven. Er werd op tafel een telefoon gelegd, waarna we er met een hamer op konden slaan. Normaal zou dat desastreuze gevolgen hebben voor een mobiele telefoon, maar dat was in dit geval niet zo. Niet allen was de telefoon bestand tegen klappen met een hamer ook werden er geen krassen veroorzaakt door een stanleymes.

Hoesjes

Doordat het glazen laagje van PanzerGlass relatief dik is, dikker dan bij de concurrentie, is het mogelijk dat hoesjes die voor een telefoon gemaakt zijn niet meer passen. Daarom heeft PanzerGlass een eigen lijn telefoonhoesjes ontworpen, zodat je alsnog die extra bescherming voor de achterkant van jouw toestel hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. GD -

  Ha, da’s handig. Heb je dus meteen een nieuw hoesje nodig. Extra kosten. Lekker vangen.
  De zin en onzin van een beschermend laagje is al vaak besproken, dus daar waag ik me niet aan. Sommigen vinden het totaal overbodig.
  Ik vind het zelf wel een veilig gevoel geven om een extra laag op mijn telefoons en tablets te hebben.
  Mijn eerste tablet had geen enkele bescherming. Daar zat al vrij snel een kras op. Sindsdien gebruik ik voor vrijwel al mijn apparaten een screen protector (en hoes overigens). Zeker als je zoals ik met high end tablets werkt, is een goede bescherming geen overbodigheid. Zo’n tablet is toch een behoorlijke investering. Om eerlijk te zijn, begrijp ik niet waarom je die niet zou willen beschermen met een relatief goedkope screen protector.
  Ik gebruik zelf intelliGLASS van intelliARMOR voor mijn tablets (voor zover die worden ondersteund).
  Werkt perfect. Installatie is eenvoudig en, mits je het rustig en goed doet, laat geen sporen, stof en bubbels achter. Daarnaast blijft de kwaliteit van het touchscreen gewoon behouden.
  Mijn Samsung telefoon kwam met een beschermlaag erop. Die zit er nog steeds op, dus daar heb ik geen glas voor nodig. Mocht ik dat wel willen, zou ik waarschijnlijk ook voor intelliGLASS kiezen.
  Probleempje is wel dat het uit de VS moet komen. Geen Europese partners. Dus verzendkosten e.d. Maar het is het waard, als u het mij zou vragen.
  Neemt niet weg dat PanzerGlass er veelbelovend uitziet. Allicht probeer ik het een keertje.
  Ik ben alleen nog op zoek naar een glazen bescherming voor mijn goeie, ouwe Nexus 7 uit 2013…

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters