Pebble Time Round review

De Pebble Time Round is Pebble’s eerste ronde smartwatch. Of hij ook interessant is, gaan we je vertellen in deze video.

Rond scherm

Alle voorgaande Pebble smartwatches zijn voorzien van een rechthoekig e-paper scherm. Bij de Pebble Time Round is Pebble overgestapt naar een rond display, maar wel nog altijd e-paper. Wat dit scherm zo ‘bijzonder’ maakt is dat het een 64-bit kleurenscherm is, en kleuren dus niet even mooi en goed weergeeft als een normaal scherm. Een voordeel aan het e-paper scherm is dat het energiezuiniger is. Zoals alle voorgaande Pebble smartwatches heeft de Time Round nog altijd geen touchscreen. Navigeren doorheen de software moet gebeuren via de fysieke bedieningsknoppen.

Pebble OS

Pebble OS is het besturingsysteem dat Pebble is beginnen te ontwikkelen toen het bedrijf zijn eerste smartwatch op de markt bracht. Hierdoor is er een groot aanbod aan applicaties beschikbaar, en loopt de software soepel op de Pebble Time Round. In een recente update heeft Pebble een aantal nieuwe functies aan de software toegevoegd. Zo heb je nu de Pebble timeline waardoor je kan navigeren om gepasseerde of toekomstige activiteiten makkelijk terug te vinden. Nog iets nieuw is Pebble Health. In deze applicatie worden al je activiteiten zoals slaap en stappen bijgehouden. In tegenstelling tot andere applicaties vind je in Pebble Health geen doelen, maar wel gemiddelden. In plaats van een melding te krijgen dat je te weinig stappen hebt gezet, krijg je in Pebble Health te zien dat je minder actief bent geweest dan gemiddeld. Hieruit moet je dan zelf je conclusies kunnen trekken.

iOS en Android

Toen de eerste Pebble op de markt kwam was een van zijn troeven dat hij op zowel iOS als Android werkte. Nu, een aantal jaren later, blijft dit een van de sterke punten van de smartwatch. Android Wear werkt ondertussen ook wel op iOS, maar dan heb je minder functionaliteit dan wanneer je de smartwatch met een Android smartphone verbindt. Bij de Pebble Time Round is dit niet zo. Of je hem nu verbindt met je iPhone of Android smartphone, je hebt dezelfde functies.

Wat we nu van de Pebble Time Round vinden, en of we je deze smartwatch wel zouden aanraden kom je te weten in onderstaande video.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters