Samsung Gear Fit2 en Gear IconX Hands-on

Samsung verbreedt zijn horizon door de Gear Fit2 en de IconX toe te voegen aan hun wearables. Beide zijn ontworpen om je fitness- en sportprestaties te verbeteren.

Samsung Gear Fit2 en Gear IconX

De Samsung Gear Fit2, de tweede van Samsungs fitness wearables optimaliseert je routines door aan te geven wat je moet verbeteren. Op het touchscreen kan je je voortgang en notificaties bekijken. Bovendien bevat de Gear Fit 2 een hartslagmeter en een tracking systeem, dat laat zien welke route je hebt gelopen.

Samsung Gear Fit2 en Gear IconXFeatures

Auto tracking bepaald of je bezig bent met rennen, fietsen of roeien. Ook bevat het apparaat een ‘Step Goal Challenge’ die ervoor zorgt dat je gemotiveerd blijft. Je stelt een doel in, bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag. Je kan je gestelde doel direct delen via Facebook en Twitter of andere social media.

Specificaties Gear Fit2

Samsung Gear Fit2 en Gear IconX
De Samsung Gear Fit2 heeft een gebogen AMOLED touchscreen van 216 bij 432 pixels.

De Samsung Gear Fit2 heeft een gebogen AMOLED touchscreen van 216 bij 432 pixels en Bluetooth 4.2 voor een snelle en stabiele verbinding met je smartphone. De Gear Fit2 heeft een intern geheugen van 4 GB dat je kunt vullen met muziek, waardoor je tijdens het sporten je smartphone thuis kunt laten. Dankzij een batterij van 200mAh gaat de Fit2 lang mee. De Gear Fit 2 heeft een Dual Core processor met een kloksnelheid van 1 GHz en een werkgeheugen van 1,5 GB. De software is Android 4.4 en meer heb je ook niet nodig. De Gear Fit2 heeft een IP68 keuring, wat betekent dat hij water en stofbestendig is. Het apparaat kan tot 30 minuten lang op een diepte van 1,5 meter onderwater zijn.

Samsung Gear IconX

Samsung’s Gear IconX is een set oordopjes zonder snoer, door de buds aan te raken kun je muziek harder en zachter zetten en nummers skippen of pauzeren . Net als de Gear Fit2 bevat de Gear IconX een tracking systeem dat precies kan zien welke route je hebt gelopen. In de Gear IconX zit tevens een hartslagmonitor. Deze meet je hartslag via de oren, wat ook nog eens een van de meest betrouwbare manieren van meten is. Ook kunnen ze de afstand, snelheid, duratie en calorieverbruik van jouw training meten. Als je bijvoorbeeld harder moet gaan lopen dan geeft de Gear Iconx dit aan via stem begeleiding. De stembegeleiding ‘spreekt’ 15 verschillende talen. De “eartips” en “wingtips” van de Gear IconX komen in verschillende groottes, waardoor er voor elk oor een juiste pasvorm is. Bij de Gear IconX wordt een bewaardoosje geleverd met een batterij inhoud van 315 mAh. Je plaatst de set oordopjes in de pasvormen en zo worden ze opgeladen.

Specificaties Gear IconX

In elk oordopje zit een microfoon, de speaker in het oordopje is een dynamic driver. De Gear IconX heeft een intern geheugen van 4GB waardoor de oordopjes zonder een smartphone gebruikt kunnen worden. Als je aan 4GB niet genoeg hebt voor je muziek, kun je dankzij Bluetooth 4.1 een snelle en stabiele verbinding maken met je smartphone. De Gear IconX is spatwaterdicht, maar het is niet aan te raden om ze te gebruiken in hevige regen. Ook kan je met een app de oordopjes aansturen en alles aan en uitzetten net zoals de Gear Fit2.

De Samsung Gear Fit2 is beschikbaar vanaf 10 juni voor €199,99. De Gear IconX is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2016 voor € 229,99.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters