Review: VR-Box

Virtual Reality is een opkomende technologie in smartphoneland. De eerste ontwikkelaar ervan, Oculus, heeft met de Oculus Rift al een geavanceerde VR-bril. Met dit bedrijf gaat het zelfs zo goed, dat het inmiddels is overgenomen door Facebook.

Toch zijn het niet alleen zelfstandige bedrijven die in VR duiken: ook smartphonefabrikanten ontwikkelen namelijk VR-brillen. Deze zijn goedkoper dan bijvoorbeeld de Oculus Rift, omdat je smartphone dient als scherm van de bril. Denk hierbij aan de Gear VR van Samsung en LG’s 360 VR-headset.

Hoewel goedkoper dan de Oculus Rift, is het nadeel van deze VR-brillen nog dat ze redelijk duur zijn. Je bent al snel zo’n honderd euro kwijt voor een VR-bril. Gelukkig zijn er vandaag de dag een hoop alternatieven voor die dure VR-brillen. Een voorbeeld hiervan is de VR-Box van smartphonehoesjes.nl. Voor achtentwintig euro heb je deze al in huis en hij werkt met elke smartphone.

De robuuste behuizing is een stuk steviger dan die van Google’s Cardboard. Daarnaast blijft deze op je hoofd zitten met de hoofdband. Dit zou moeten zorgen voor een betere ervaring, waarbij je handen de bril niet vast hoeven te houden. Daarnaast zijn de lenzen ook nog eens bijzonder goed in te stellen. Zowel van voor naar achter als van links naar rechts.

Voor achtentwintig euro lijkt de VR-Box een solide product voor mensen die willen beginnen met Virtual Reality. Bekijk hieronder de video waarin Daan en Vincent de VR-Box bespreken en jou vertellen wat ze ervan vinden.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters