Samsung Galaxy A3 2016: 4 redenen om (niet) te kopen

De Samsung Galaxy A3 2016 is al een tijdje uit, maar het is nog steeds een interessant toestel. In deze video kijken we nog eens terug naar de smartphone en geven we je vier redenen om de telefoon wel of juist niet te kopen.

Samsung Galaxy A3 2016

De Samsung Galaxy A3 2016 is het goedkoopste model uit de Galaxy A-lijn. De smartphone kwam begin dit jaar uit en ons grootste bezwaar was toen dat hij aan de dure kant was. Inmiddels is dat probleem opgelost: de Samsung Galaxy A3 2016 is in prijs gedaald en kost nu nog ongeveer €215. De Galaxy A-lijn van Samsung draait helemaal om ontwerp en het is dan ook geen verrassing dat de A3 2016 er goed uitziet. De behuizing is opgebouwd uit metaal en glas en ziet er strak uit: hij is gebaseerd op de populaire en futuristische Samsung Galaxy S6.

Redenen als terugblik

Om nog eens terug te blikken op de Galaxy A3 2016 en hem opnieuw te beoordelen in de huidige marktomstandigheden, hebben we deze video voor je gemaakt. In de video komen twee redenen voorbij waarom je deze Samsung Galaxy A3 2016 zou moeten kopen en twee redenen waarom het juist geen goede keuze is. Natuurlijk maken we aan het einde ook de balans op en geven we een globaal koopadvies voor de smartphone. Als je gedetailleerde informatie over de Galaxy A3 2016 wilt lezen kun je terecht in onze review, waarnaar hierboven een link te vinden is.

Mocht je naar aanleiding van deze video nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je natuurlijk in de reacties onder dit artikel terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tonny -

  Heb ook sinds november de samsung A3,bevalt goed tot voor kort. De telefoon blijft maar signalen geven dat ik een ap of sms heb, net zolang ik tot hem lees. Dan heb ik meestal maar een berichtje! Hij blijft dan iedere minuut afgaan,heel vervelend als je hem niet gelijk kunt lezen.Kan het nergens vinden hoe je dit kunt verhelpen en hij gewoon weer een melding geeft

 2. nemo -

  hoi belinda

  wat je zou kunnen proberen is hem aan samsung kies programma aansluiten en de software opnieuw erop zetten.
  als je geluk hebt verhelpt dat je storing heb je pech dan is het waarschijnlijk de mainboard en moet je hem opsturen voor reparatie.

  1. Michar -

   Ik en me vriendin hebben ook de a3 2016. Maar sinds de nieuwe update is het 1 en al drama problemen en nog meer problem waar geen oplossing voor is. Batterij snel leeg en google foutmeldingen google continu wifi weigert vaak, ga zo ma door

 3. belinda -

  hoi ik heb een vraagje ik heb een Samsung galaxy A3 2016 hij laad ineens niet op hij laad wel op maar tot 5 procent weten jullie misschien wat het kan zijn en wat ik moet doen?
  vriendelijke groet

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters