Samsung Galaxy A3 2016 vs Honor 5X review

Hoewel de Samsung Galaxy A3 2016 en Honor 5X twee midrange toestellen zijn, verschillen ze relatief veel van prijs. Welk van beide toestellen je nu het best kunt kopen, gaan we je vertellen in deze video.

Amoled vs ips

Als je de Honor 5X naast de Galaxy A3 2016 legt, ga je niet alleen een verschil opmerken qua design, maar ook qua scherm. In de Galaxy A3 2016 zit er namelijk een 4,7-inch groot HD-resolutie amoled paneel. Doordat het een amoled scherm is worden kleuren heel mooi en accuraat weergegeven. Het enige wat jammer is aan het scherm is dat je door de HD-resolutie makkelijk pixels kunt zien zitten. Dit is iets waar je bij de Honor 5X geen last van gaat hebben. Dit toestel is voorzien van een 5,5-inch groot full-HD ips paneel. Kleuren worden weliswaar iets minder goed weergegeven, maar je hebt dan wel weer het voordeel dat je kunt geniet van een groot, mooi scherm waarop je geen pixels ziet zitten. Eveneens zijn de kijkhoeken en helderheid van het scherm op de Honor 5X, net zoals bij de Galaxy A3 2016, gewoon goed.

Ontwerp

Honor en Samsung bewijzen met de 5X en de Galaxy A3 2016 dat je voor relatief weinig geld een mooi ontworpen smartphone kunt krijgen. Voor de Honor 5X betaal je namelijk €229, en hiervoor krijg je een toestel met een mooi en stevig aluminium ontwerp. Eveneens is de smartphone voorzien van een heel snelle en accurate vingerafdrukscanner aan de achterzijde. De Galaxy A3 2016 is op zijn beurt voorzien van een glazen ontwerp met aluminium rand. Dit ontwerp doet ons een beetje denken aan het ontwerp van de Galaxy S6, wat we zeker kunnen bekoren. Omdat het toestel voorzien is van een relatief klein scherm, is hij zelfs voor mensen met kleinere handen lekker handzaam.

Hoe de twee toestellen verder nog naast elkaar presteren, en welk van beide we je zouden aanraden kom je te weten in onderstaande vergelijkingsvideo.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters