Samsung Galaxy A3 2017 videoreview

De Samsung Galaxy A3 2017 is op het eerste gezicht een erg goede telefoon die met zijn driehonderd euro relatief betaalbaar is. Toch zitten er een aantal addertjes onder het gras. In deze Samsung Galaxy A3 2017 videoreview hoor je er alles over.

Premium ontwerp

De grote blikvanger van de Samsung Galaxy A3 2017 is wel zijn ontwerp. Dat is sowieso bijzonder omdat het redelijk compact is, maar valt ook op door zijn luxe voorkomen. Dat heeft alles te maken met de filosofie van Samsung’s A-lijn. Die lijn bestaat namelijk uit middenklassers die qua ontwerp maar weinig onder moeten doen voor de top van Samsung’s portfolio. De gelijkenissen tussen de Galaxy A3 2017 en de Galaxy S7 zijn dan ook flink.

De telefoon is gemaakt van metaal en glas en heeft net als zijn grote broer gekromde randen aan de achterkant. Bovendien is de Galaxy A3 2017 net als de Galaxy S7 waterdicht en dat is in deze klasse vrij uniek.

Budgetspecs

Op het ontwerp is dus zeker niet beknibbeld. Helaas kunnen we dat niet zeggen van de specificaties en vooral prestaties van de A3 2017. De smartphone kost €300 en heeft grofweg dezelfde specificaties als veel concurrenten van €250 of soms zelfs minder. Het amoledscherm is 4,7 inch groot en heeft een 720p HD-resolutie en de 1,6GHz-octacoreprocessor wordt geflankeerd door 2GB werkgeheugen. De accu is op papier vrij klein met zijn 2350mAh, maar in de praktijk weet die zich gelukkig goed te houden.

De camera’s van de Galaxy A3 2017 zijn met 13 en 8 megapixel vrij standaard te noemen. Ze blinken uit in hun uitgebreide interface en doen het met goede lichtomstandigheden heel aardig. Maar als het donkerder wordt laten de ongestabiliseerde sensoren het een beetje afweten.

Meer te weten komen over dit toestel? Dat kan in onze Samsung Galaxy A3 2017 videoreview hieronder of in de geschreven review die je hier kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters