Samsung Galaxy A3 2017 videoreview

De Samsung Galaxy A3 2017 is op het eerste gezicht een erg goede telefoon die met zijn driehonderd euro relatief betaalbaar is. Toch zitten er een aantal addertjes onder het gras. In deze Samsung Galaxy A3 2017 videoreview hoor je er alles over.

Premium ontwerp

De grote blikvanger van de Samsung Galaxy A3 2017 is wel zijn ontwerp. Dat is sowieso bijzonder omdat het redelijk compact is, maar valt ook op door zijn luxe voorkomen. Dat heeft alles te maken met de filosofie van Samsung’s A-lijn. Die lijn bestaat namelijk uit middenklassers die qua ontwerp maar weinig onder moeten doen voor de top van Samsung’s portfolio. De gelijkenissen tussen de Galaxy A3 2017 en de Galaxy S7 zijn dan ook flink.

De telefoon is gemaakt van metaal en glas en heeft net als zijn grote broer gekromde randen aan de achterkant. Bovendien is de Galaxy A3 2017 net als de Galaxy S7 waterdicht en dat is in deze klasse vrij uniek.

Budgetspecs

Op het ontwerp is dus zeker niet beknibbeld. Helaas kunnen we dat niet zeggen van de specificaties en vooral prestaties van de A3 2017. De smartphone kost €300 en heeft grofweg dezelfde specificaties als veel concurrenten van €250 of soms zelfs minder. Het amoledscherm is 4,7 inch groot en heeft een 720p HD-resolutie en de 1,6GHz-octacoreprocessor wordt geflankeerd door 2GB werkgeheugen. De accu is op papier vrij klein met zijn 2350mAh, maar in de praktijk weet die zich gelukkig goed te houden.

De camera’s van de Galaxy A3 2017 zijn met 13 en 8 megapixel vrij standaard te noemen. Ze blinken uit in hun uitgebreide interface en doen het met goede lichtomstandigheden heel aardig. Maar als het donkerder wordt laten de ongestabiliseerde sensoren het een beetje afweten.

Meer te weten komen over dit toestel? Dat kan in onze Samsung Galaxy A3 2017 videoreview hieronder of in de geschreven review die je hier kunt vinden.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters