Samsung Galaxy A3 2017 videoreview

De Samsung Galaxy A3 2017 is op het eerste gezicht een erg goede telefoon die met zijn driehonderd euro relatief betaalbaar is. Toch zitten er een aantal addertjes onder het gras. In deze Samsung Galaxy A3 2017 videoreview hoor je er alles over.

Premium ontwerp

De grote blikvanger van de Samsung Galaxy A3 2017 is wel zijn ontwerp. Dat is sowieso bijzonder omdat het redelijk compact is, maar valt ook op door zijn luxe voorkomen. Dat heeft alles te maken met de filosofie van Samsung’s A-lijn. Die lijn bestaat namelijk uit middenklassers die qua ontwerp maar weinig onder moeten doen voor de top van Samsung’s portfolio. De gelijkenissen tussen de Galaxy A3 2017 en de Galaxy S7 zijn dan ook flink.

De telefoon is gemaakt van metaal en glas en heeft net als zijn grote broer gekromde randen aan de achterkant. Bovendien is de Galaxy A3 2017 net als de Galaxy S7 waterdicht en dat is in deze klasse vrij uniek.

Budgetspecs

Op het ontwerp is dus zeker niet beknibbeld. Helaas kunnen we dat niet zeggen van de specificaties en vooral prestaties van de A3 2017. De smartphone kost €300 en heeft grofweg dezelfde specificaties als veel concurrenten van €250 of soms zelfs minder. Het amoledscherm is 4,7 inch groot en heeft een 720p HD-resolutie en de 1,6GHz-octacoreprocessor wordt geflankeerd door 2GB werkgeheugen. De accu is op papier vrij klein met zijn 2350mAh, maar in de praktijk weet die zich gelukkig goed te houden.

De camera’s van de Galaxy A3 2017 zijn met 13 en 8 megapixel vrij standaard te noemen. Ze blinken uit in hun uitgebreide interface en doen het met goede lichtomstandigheden heel aardig. Maar als het donkerder wordt laten de ongestabiliseerde sensoren het een beetje afweten.

Meer te weten komen over dit toestel? Dat kan in onze Samsung Galaxy A3 2017 videoreview hieronder of in de geschreven review die je hier kunt vinden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters