Samsung Galaxy A3 vs Huawei Ascend P7 review

De Samsung Galaxy A3 klinkt misschien als een low-endtelefoon, maar hij valt midden in het middensegment. Daar neemt hij het op tegen toestellen als de Huawei Ascend P7, waarmee we hem in deze video vergelijken.

Qua ontwerp hebben de twee het nodige van elkaar weg: beiden zijn voorzien van een metalen rand en een erg dunne body. De Ascend P7 gebruikt daarbij een glazen achterkant, terwijl de Galaxy A3 achter gewoon van plastic gemaakt is. Bij beide toestellen is de afwerking erg goed. Los van het ontwerp verschillen de twee nogal. Zo heeft de Galaxy A3 een Snapdragon 410-processor met 4 kernen geklokt op 1,5GHz, terwijl de Ascend P7 een Kirin 910-chip met 4 kernen geklokt op 1,8GHz heeft. De Ascend P7 heeft een 5-inch full HD-scherm, de Galaxy A3 heeft een 4,5-inch qHD-scherm. Ook d camera’s van de twee verschillen: de Galaxy A3 gebruikt een 8-megapixelresolutie achter en een 5-megapixelresolutie voor, terwijl de Ascend P7 aan de voorkant een 8-megapixelcamera heeft zitten en achter in een 13-megapixelresolutie foto’s maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Ik lees op andere sites dat de body volledig van aluminium is. Jullie hebben over "deels kunstof". Is de achterkant nu van alu of van plastic?

  1. Dominick -

   De achterkant is plastic, de rand aluminium. Zie ook onze review van de A3 🙂 Overigens hebben wij er zelf ook lang over getwijfeld, de achterkant voelt erg goed en een beetje aluminium-achtig aan.

 2. Quasimodo -

  Ik denk dat het formaat de doorslag zou moeten geven. Beiden ontlopen elkaar niet veel. Uiteraard speelt persoonlijke voorkeur voor een merk ook een belangrijke rol. Het gevoel om een meer toekomst bestendig toestel te bezitten (in het geval van de A3) is zeker ook een belangrijke factor.

 3. iRobot -

  Ik denk dat ze, gezien het prijs verschil redelijk aan elkaar gewaagd zijn. De A3 zal wat langer geüpdatet worden. Iets wat veel mensen belangrijk vinden.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters