Samsung Galaxy A5 2016 vs Huawei Nova review

Een interessante trend in het midrange-klassement het afgelopen jaar was dat toestellen zich steeds meer toespitsen op ontwerp. De specificaties zijn inmiddels ook in de prijsklasse rond de €300 wel goed genoeg geworden en dus wordt het tijd om je op iets anders te onderscheiden. De Samsung Galaxy A5 2016 en Huawei Nova doen dat en in deze video leggen we ze naast elkaar.

Designtoestellen

De Samsung Galaxy A-lijn bestaat natuurlijk al wat langer als design-lijn van Samsung. De Galaxy A3 en Galaxy A5 waren direct al een groot succes en de Galaxy A3 2016 en Galaxy A5 2016 deden dat nog even netjes over. Inmiddels staat de Galaxy A 2017 al te trappelen om de markt te betreden, maar dat betekent niet dat de toestellen van vorig jaar niet meer interessant zijn. Huawei betrad de markt van de design-midrangers dit jaar met de Nova-lijn. De Huawei Nova is afgeleid van de Google Nexus 6P en ziet er schitterend uit.

Samsung Galaxy A5 2016 versus Huawei Nova

Naast hun mooie ontwerp hebben beide smartphones nog wel het nodige te bieden. De Huawei Nova is bijvoorbeeld voorzien van een relatief goede 12-megapixelcamera en een erg zuinige Snapdragon 625-processor. Samsung zet daar met de Galaxy A5 2016 een 5,2-inch full HD-amoledscherm en een optisch gestabiliseerde 13-megapixelcamera tegenover. Beide smartphones zijn uitgerust met een vingerafdrukscanner en draaien op dit moment op Android 6.0 Marshmallow, maar updates naar versie 7.0 Nougat zijn aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters