Samsung Galaxy A5 2016 videoreview

Bij de Samsung Galaxy A5 2016 ligt de focus vooral op het ontwerp van de smartphone. Of het toestel meer te bieden heeft dan een mooi ontwerp, kom je te weten in deze video.

Mooi en premium

In grote lijnen kun je het ontwerp van de Galaxy A5 2016 vergelijken met dat van de Galaxy S6. Het toestel is net zoals de S6 voorzien van een aluminium rand met een glazen voor- en achterkant. Hierdoor voelt de A5 niet alleen premium aan, hij ziet er eveneens zo uit. En zelfs met zijn 5,2-inch groot scherm blijft de smartphone dankzij zijn ‘lange bouw’ makkelijk vast te houden in een hand.

Goed scherm

Samsung heeft de A5 2016 voorzien van een 5,2-inch full HD-amoled display. Op papier niet zo spectaculair, in de werkelijkheid eigenlijk wel. Kleuren lijken van het scherm af te spatten, de kijkhoeken zitten goed en het scherm kan zeer helder staan. Hierdoor is het een plezier om iets weer te geven op het scherm van de Galaxy A5.

Typische software

Net zoals alle andere Samsung smartphones, heeft Samsung zijn TouchWiz skin overheen Android 5.1 Lollipop gebouwd. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de software niet heel merkbaar meer aanwezig, maar helemaal stock kun je de software op de A5 ook niet noemen. We begrijpen dan ook dat sommige mensen dit een groot minpunten vinden. Wel moeten we zeggen dat het echt wel meevalt, en je makkelijk zal kunnen leven met de software op de Galaxy A5 2016. Zeker omdat je er een aantal handige functies bij krijgt.

Wil je meer over de Samsung Galaxy A5 te weten komen? Neem dan zeker een kijkje naar onderstaande videoreview van het toestel.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters