Samsung Galaxy A5 2016 videoreview

Bij de Samsung Galaxy A5 2016 ligt de focus vooral op het ontwerp van de smartphone. Of het toestel meer te bieden heeft dan een mooi ontwerp, kom je te weten in deze video.

Mooi en premium

In grote lijnen kun je het ontwerp van de Galaxy A5 2016 vergelijken met dat van de Galaxy S6. Het toestel is net zoals de S6 voorzien van een aluminium rand met een glazen voor- en achterkant. Hierdoor voelt de A5 niet alleen premium aan, hij ziet er eveneens zo uit. En zelfs met zijn 5,2-inch groot scherm blijft de smartphone dankzij zijn ‘lange bouw’ makkelijk vast te houden in een hand.

Goed scherm

Samsung heeft de A5 2016 voorzien van een 5,2-inch full HD-amoled display. Op papier niet zo spectaculair, in de werkelijkheid eigenlijk wel. Kleuren lijken van het scherm af te spatten, de kijkhoeken zitten goed en het scherm kan zeer helder staan. Hierdoor is het een plezier om iets weer te geven op het scherm van de Galaxy A5.

Typische software

Net zoals alle andere Samsung smartphones, heeft Samsung zijn TouchWiz skin overheen Android 5.1 Lollipop gebouwd. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de software niet heel merkbaar meer aanwezig, maar helemaal stock kun je de software op de A5 ook niet noemen. We begrijpen dan ook dat sommige mensen dit een groot minpunten vinden. Wel moeten we zeggen dat het echt wel meevalt, en je makkelijk zal kunnen leven met de software op de Galaxy A5 2016. Zeker omdat je er een aantal handige functies bij krijgt.

Wil je meer over de Samsung Galaxy A5 te weten komen? Neem dan zeker een kijkje naar onderstaande videoreview van het toestel.

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters