Samsung Galaxy A5 2016 vs Honor 5X review

Tussen de Samsung Galaxy A5 2016 en de Honor 5X zijn er meerdere verschillen, waaronder de prijs een van de grootste is. Of het prijsverschil ook voor een merkbaar verschil tussen beide smartphones zorgt, en welk van beide toestellen we je zouden aanraden vertellen we je in deze video.

Premium ontworpen

Zelfs met een verschil van ongeveer €100 tussen de twee smartphones, hebben ze beide een mooi en premium ontwerp meegekregen. Al merk je wel dat de Galaxy A5 2016, de duurdere optie van de twee, net iets verfijnder is afgewerkt dan de Honor 5X. Desalniettemin blijft de 5X een mooi ontworpen toestel: hij is gemaakt uit mooi geborsteld aluminium. Hij moet alleen wel een beetje onder doen voor de Galaxy A5 2016. Zijn glazen ontwerp met aluminium rand is toch net iets mooier, en eveneens compacter.

Full-HD

De resolutie van de schermen op de Honor 5X en Galaxy A5 2016 zijn gelijk: beide smartphones hebben namelijk een paneeltje met full-HD resolutie gekregen. Bij de Honor 5X is dit een 5,5-inch ips paneel, terwijl het bij de Galaxy A5 2016 een 5,2-inch full-HD amoled paneeltje is. Omdat de kleuren net iets beter worden weergegeven op de Galaxy A5 2016 gaat onze voorkeur uit naar dit toestel. Al moeten we wel zeggen dat het scherm van de Honor 5X zeker niet mis is.

Specificaties

Wat je misschien niet zou verwachten is dat de Samsung Galaxy A5 2016 en de Honor 5X ongeveer dezelfde specificaties hebben. In de Galaxy A5 2016 zit een Exynos 7-ocatcoreprocessor met 2GB werkgeheugen terwijl de Honor 5X voorzien is van een Snapdragon 616-octacoreprocessor met 2GB werkgeheugen. Bijgevolg is dat ze ongeveer hetzelfde presteren met soms de winst voor de Honor, en soms dan weer voor de Galaxy A5 2016. Waar de Honor 5X duidelijk wint tegenover de Galaxy A5 2016 is op het gebied van batterijprestaties. Niet alleen is de batterij in de 5X 100mAh groter dan die van de Galaxy A5 2016, 3000mAh in de Honor en 2900mAh in de Samsung, je kunt ook gewoon makkelijk de dag doorkomen met zwaar gebruik. Iets wat niet mogelijk is met de Galaxy A5 2016.

Welk van beide toestellen nu de beste optie is, gaan we je vertellen in onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters