Samsung Galaxy A5 2016 vs Honor 7 review

De Samsung Galaxy A5 2016 en de Honor 7 zijn twee midrangetoestellen. Welk van beide nu het meest interessant is, gaat Sebastien je vertellen in deze video.

Ontwerp: twee maal premium

Zowel de Honor 7 als de Samsung Galaxy A5 2016 hebben een mooi, premium ontwerp. Je merkt alleen wel een verschillende ontwerpstijl op. Met de Honor 7 zijn ze bij Honor voor aluminium gegaan, en dit is min of meer het enige wat je krijgt. Door dit aluminium ontwerp ziet het toestel er heel mooi uit, maar je merkt dat de Galaxy A5 2016 iets verfijnder is. Samsung heeft de A5 2016 een glazen ontwerp met aluminium rand gegeven. Het toestel lijkt zelfs een beetje weg te hebben van de Samsung Galaxy S6.

Vingerafdrukscanner

De Honor 7 en Galaxy A5 2016 zijn beide uitgerust met een vingerafdrukscanner. Op de Honor 7 vind je deze terug aan de achterzijde van het toestel, terwijl die van de Galaxy A5 2016 verwerkt zit in de thuisknop van de smartphone. Wanneer je de twee toestellen naast elkaar ontgrendeld, dan merk je op hoeveel sneller en accurater de vingerafdrukscanner van de Honor 7 is. Al wat je hoeft te doen is je vinger op de sensor leggen, en daarna staat het toestel al aan. Bij de Galaxy A5 2016 duurt het net iets langer.

Twee skins

Honor en Samsung hebben beide een skin op hun smartphone gezet. Bij de Samsung Galaxy A5 2016 de TouchWiz skin overheen Android Lollipop, en bij de Honor 7 de EMUI skin, maar ondertussen over Android Marshmallow. Als je denkt dat de skin van de Galaxy A5 2016 merkbaar aanwezig is, dan zal de Honor 7 zijn skin je waarschijnlijk niet helemaal kunnen bekoren. Deze is namelijk nog merkbaarder aanwezig.

Conclusie

Samsung en Honor hebben beide een interessante smartphone afgeleverd. Maar als je ze naast elkaar legt, is er natuurlijk wel een winnaar. Welk van beide toestellen dit is vertelt Sebastien je in onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters