Samsung Galaxy A6 Plus 2018 videopreview

De Galaxy A8 leek even de enige telefoon in Samsung’s Galaxy A-lijn te worden dit jaar, maar inmiddels heeft ‘ie er twee kleine broertjes bij. De Samsung Galaxy A6 en Samsung Galaxy A6 Plus zijn de nieuwste toevoegingen aan de A-lijn. Ze hebben alleen één probleem: door de latere release zijn ze nogal duur. Zo is de Samsung Galaxy A6 Plus 2018 die we vandaag bespreken op het moment duurder dan de Galaxy A8 2018. In deze preview hoor je of hij toch de moeite waard is.

Steeds duurder

Het is een trend die we bij alle Samsungsmartphones zien: de adviesverkoopprijs wordt steeds hoger. De Galaxy S8 werd voor €799 uitgebracht; de Galaxy S9 voor €849. De Galaxy A5 2017 kwam in de winkels voor €429; de Galaxy A8 2018 die hem opvolgde voor €499. En hoewel de Galaxy A6 Plus 2018 geen directe voorganger heeft, kunnen we in ieder geval stellen dat hij met een adviesverkoopprijs van €369 prijzig is. De Galaxy J7 2017, die uit de lineup van vorig jaar nog het meeste gemeen heeft met deze A6 Plus, kwam in de winkels terecht voor €339.

Heel wat cijfertjes, maar de trend is duidelijk. Het goede nieuws is dat die prijzen ook vrij rap zakken; zo is de Galaxy S9 inmiddels voor €649 verkrijgbaar en betaal je voor de Galaxy A8 2018 nog maar €349. Misschien is het dus wel eerlijk om in je achterhoofd te houden dat deze Samsung Galaxy A6 Plus 2018 waarschijnlijk over een paar maanden voor tientallen euro’s minder verkrijgbaar is.

Modern budgettoestel

Als je de Galaxy A6+ 2018 koopt krijg je in ieder geval een toestel in handen dat het beste omschreven kan worden als een modern budgettoestel. Hij heeft een lang scherm, gezichtsherkenning en een dubbele camera, waarmee het hele verlanglijstje voor een smartphone in 2018 compleet is. Bovendien heeft hij – zoals we van Samsung gewend zijn – een amoledscherm dat er fraai uitziet. Maar verder zijn de specificaties niet om over naar huis te schrijven. Het toestel is in tegenstelling tot de A8 niet waterdicht en de Snapdragon 450-chipset vinden we ook terug in toestellen die minder dan de helft kosten.

Hoe het toestel daarmee op de iets langere termijn presteert zullen we binnenkort voor je uitzoeken in een volledige review; in deze video kun je alvast ons voorlopige oordeel over de Samsung Galaxy A6 Plus 2018 zien.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters