Samsung Galaxy A8 2018 videoreview

Zoals altijd is Samsung het jaar goed begonnen met een nieuwe Galaxy A-telefoon. De Galaxy A8 2018 volgt de Galaxy A5 2017 op en maakt veel functies van de Galaxy S8 beschikbaar voor een groot publiek. In deze Samsung Galaxy A8 2018 review kijken we hoe dat uitpakt.

Mee met de trends

De belangrijkste recente trend in de smartphonemarkt werd mede door de Galaxy S8 afgetrapt; het is dan ook niet zo gek dat de Galaxy A8 2018 daarin meegaat. We hebben het dan natuurlijk over het grote en bijna randloze scherm, of zoals Samsung het noemt het Infinity Display. In het geval van de A8 gaat het om een scherm met een beeldverhouding van 18,5:9 en een formaat van 5,6 inch.

Ook een andere belangrijke trend van vorig jaar is in de Galaxy A8 2018 aanwezig: de smartphone heeft een dubbele camera. Die zit echter niet – zoals gebruikelijk – aan de achterkant, maar is voorop de telefoon geplaatst. Dat betekent dat je meer flexibiliteit krijgt bij het maken van selfies.

Allround middenklasser

Los van die paar leuke extra’s, is de Samsung Galaxy A8 2018 vooral een goede allround middenklasser. De smartphone heeft een mooi scherm, een snelle processor en een goede camera. De software is een beetje verouderd, maar Samsung heeft wel een mooie schil met veel mogelijkheden toegevoegd. De keerzijde van die schil is dat de telefoon daardoor net wat trager voelt dan veel concurrenten.

Een ander nadeel van de A8 is zijn prijs. De telefoon kost bijna €500, en is daarmee maar net wat goedkoper dan de Galaxy S8 en ongeveer even duur als bijvoorbeeld de OnePlus 5T. En hoewel de Galaxy A8 2018 een erg goede telefoon is, is hij wel duidelijk een stapje minder dan die toestellen.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters