Samsung Galaxy A8 2018 videoreview

Zoals altijd is Samsung het jaar goed begonnen met een nieuwe Galaxy A-telefoon. De Galaxy A8 2018 volgt de Galaxy A5 2017 op en maakt veel functies van de Galaxy S8 beschikbaar voor een groot publiek. In deze Samsung Galaxy A8 2018 review kijken we hoe dat uitpakt.

Mee met de trends

De belangrijkste recente trend in de smartphonemarkt werd mede door de Galaxy S8 afgetrapt; het is dan ook niet zo gek dat de Galaxy A8 2018 daarin meegaat. We hebben het dan natuurlijk over het grote en bijna randloze scherm, of zoals Samsung het noemt het Infinity Display. In het geval van de A8 gaat het om een scherm met een beeldverhouding van 18,5:9 en een formaat van 5,6 inch.

Ook een andere belangrijke trend van vorig jaar is in de Galaxy A8 2018 aanwezig: de smartphone heeft een dubbele camera. Die zit echter niet – zoals gebruikelijk – aan de achterkant, maar is voorop de telefoon geplaatst. Dat betekent dat je meer flexibiliteit krijgt bij het maken van selfies.

Allround middenklasser

Los van die paar leuke extra’s, is de Samsung Galaxy A8 2018 vooral een goede allround middenklasser. De smartphone heeft een mooi scherm, een snelle processor en een goede camera. De software is een beetje verouderd, maar Samsung heeft wel een mooie schil met veel mogelijkheden toegevoegd. De keerzijde van die schil is dat de telefoon daardoor net wat trager voelt dan veel concurrenten.

Een ander nadeel van de A8 is zijn prijs. De telefoon kost bijna €500, en is daarmee maar net wat goedkoper dan de Galaxy S8 en ongeveer even duur als bijvoorbeeld de OnePlus 5T. En hoewel de Galaxy A8 2018 een erg goede telefoon is, is hij wel duidelijk een stapje minder dan die toestellen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters