Samsung Galaxy A8 2018 videoreview

Zoals altijd is Samsung het jaar goed begonnen met een nieuwe Galaxy A-telefoon. De Galaxy A8 2018 volgt de Galaxy A5 2017 op en maakt veel functies van de Galaxy S8 beschikbaar voor een groot publiek. In deze Samsung Galaxy A8 2018 review kijken we hoe dat uitpakt.

Mee met de trends

De belangrijkste recente trend in de smartphonemarkt werd mede door de Galaxy S8 afgetrapt; het is dan ook niet zo gek dat de Galaxy A8 2018 daarin meegaat. We hebben het dan natuurlijk over het grote en bijna randloze scherm, of zoals Samsung het noemt het Infinity Display. In het geval van de A8 gaat het om een scherm met een beeldverhouding van 18,5:9 en een formaat van 5,6 inch.

Ook een andere belangrijke trend van vorig jaar is in de Galaxy A8 2018 aanwezig: de smartphone heeft een dubbele camera. Die zit echter niet – zoals gebruikelijk – aan de achterkant, maar is voorop de telefoon geplaatst. Dat betekent dat je meer flexibiliteit krijgt bij het maken van selfies.

Allround middenklasser

Los van die paar leuke extra’s, is de Samsung Galaxy A8 2018 vooral een goede allround middenklasser. De smartphone heeft een mooi scherm, een snelle processor en een goede camera. De software is een beetje verouderd, maar Samsung heeft wel een mooie schil met veel mogelijkheden toegevoegd. De keerzijde van die schil is dat de telefoon daardoor net wat trager voelt dan veel concurrenten.

Een ander nadeel van de A8 is zijn prijs. De telefoon kost bijna €500, en is daarmee maar net wat goedkoper dan de Galaxy S8 en ongeveer even duur als bijvoorbeeld de OnePlus 5T. En hoewel de Galaxy A8 2018 een erg goede telefoon is, is hij wel duidelijk een stapje minder dan die toestellen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters