Samsung Galaxy A8 2018 vs OnePlus 5T review

Ze zijn nogal verschillend, maar toch ook opvallend gelijk aan elkaar: de Samsung Galaxy A8 2018 en de OnePlus 5T. Twee smartphones van ongeveer €500 met moderne functies en een mooi ontwerp. In deze video kijken we welke het beste is.

High-end versus midrange

Het grootste verschil tussen de twee smartphones is dat de OnePlus 5T wat meer high-end componenten heeft. Denk aan een razendsnelle Qualcomm Snapdragon 835-chipset en tot 8GB werkgeheugen. Of een relatief goede 16-megapixelcamera met 4K-filmfunctie.

De Samsung Galaxy A8 2018 is duidelijk meer een ‘premium midrange-toestel’, met een wat eenvoudigere processor en camera. Hoewel het toestel zich ook zeker niet hoeft te schamen voor zijn 2,2GHz-octacoreprocessor, 4GB werkgeheugen en 16-megapixelcamera.

Veel gelijkenissen

Op basis van het bovengenoemde zou je zeggen dat de OnePlus 5T het makkelijk wint. Toch is het niet zo simpel. De Galaxy A8 2018 heeft bijvoorbeeld een voordeel met zijn bijzonder fraaie waterdichte behuizing. Bovendien zijn de toestellen op opvallend veel vlakken erg aan elkaar gewaagd.

Ze zijn bijvoorbeeld allebei voorzien van een dubbele camera, hoewel de positie daarvan wel verschilt. Ook hebben ze allebei een groot en lang amoledscherm met kleine randen. Softwarematig is de OnePlus wat schoner; de Samsung wat uitgebreider. Ook geen duidelijk uitgemaakte zaak dus.

Hoewel de OnePlus 5T voor de meeste mensen nog steeds een betere keuze zal zijn tegen de huidige prijzen, valt er ook zeker wat voor de Galaxy A8 2018 te zijn. In deze video ontdek je welke van de twee toestellen het beste bij je past.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters