Samsung Galaxy A8 2018 vs Samsung Galaxy S8 review

Zoals ieder jaar heeft Samsung ook in 2018 een goedkopere versie van zijn vlaggenschip uitgebracht. De Galaxy A8 2018 leent heel wat trucjes van de Galaxy S8, maar dan wel voor minder geld en met iets mindere specificaties. In deze video kijken we of de Samsung Galaxy S8 zijn meerprijs nog wel waard is nu je ook voor de goedkopere Samsung Galaxy A8 2018 kunt kiezen.

Dezelfde designtaal

De belangrijkste verbindende factor binnen het duurdere portfolio van Samsung is misschien wel de designtaal. Die is ooit met de Galaxy S6 begonnen en nu nog steeds duidelijk aanwezig. Sinds de Galaxy S8 is het ontwerp wel wat geüpdatet door de schermranden een stuk kleiner te maken. De Samsung Galaxy A8 2018 is de eerste wat goedkopere Samsung die ook van die kleine schermranden heeft.

Een ander voordeel dat de beide smartphones delen, is de waterdichte behuizing. Zowel de A8 als de S8 kun je zonder problemen in de regen gebruiken of in het water laten vallen, mits je hem daarna nog terug kan vinden natuurlijk.

Specificaties maken het verschil

Toch is de Samsung Galaxy S8 duidelijk de betere van de twee. Dat zit hem niet zozeer in de functies die hij biedt, maar wel in de specificaties. Hij is krachtiger, heeft een scherper scherm en een betere camera. Aan de andere kant betekent de minder zware hardware van de Samsung Galaxy A8 2018 dat de batterij van dat toestel langer meegaat, en heeft de nieuwe telg van Samsung een dubbele selfiecamera.

Er valt dus voor beide smartphones iets te zeggen, hoewel de Samsung Galaxy S8 wel duidelijk de betere van de twee is. Het prijsverschil bedraagt zo’n €100 en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. In deze video ontdek je welke van de twee smartphones de beste keuze is voor jou.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters