Samsung Galaxy Alpha hands-on

BERLIJN – Samsung’s Galaxy Alpha markeert een verandering in de designfilosofie van Samsung. De producent lijkt eindelijk geluisterd te hebben en zet met de Alpha een smartphone met een metalen frame op de markt. In deze video hoor je er alles over.

Een van de grote kritiekpunten op de smartphones van Samsung was altijd dat ze wat goedkoop overkomen. Dat kwam deels misschien door het ontwerp zelf, maar vooral door de gebruikte materialen. Daarom heeft Samsung in de Galaxy Alpha een aluminium frame gestopt, dat er goed uitziet en een stuk hoogwaardiger aanvoelt. Wat verder opvalt aan het ontwerp van de Alpha is dat hij erg dun en licht is. De smartphone is nog geen acht millimeter dik en dat is erg netjes. De smartphone lijkt met zijn metalen frame een nieuwe ontwerptaal voor Samsung te introduceren: ook de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge hebben inmiddels een dergelijk frame.

Los van het ontwerp is de Galaxy Alpha een soort kleine Galaxy S5. De smartphone heeft een 4,7 inch groot 720p-scherm, natuurlijk gebaseerd op de super amoledtechniek. De Alpha draait op een erg krachtige chip van Samsung zelf: de Exynos 5 Octa. Aan de variant die in de Alpha zit is verder speciaal dat hij als eerste commercieel verkrijgbare smartphoneprocessor gemaakt is op basis van een 20nm-proces. Hierdoor zou hij zuiniger en sneller moeten zijn. De Galaxy Alpha heeft verder een 12-megapixelcamera, 2GB-werkgeheugen en natuurlijk een erg uitgebreide TouchWiz-interface. Die interface ligt overigens zoals te verwachten valt over Android KitKat heen.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters