Samsung Galaxy Alpha hands-on

BERLIJN – Samsung’s Galaxy Alpha markeert een verandering in de designfilosofie van Samsung. De producent lijkt eindelijk geluisterd te hebben en zet met de Alpha een smartphone met een metalen frame op de markt. In deze video hoor je er alles over.

Een van de grote kritiekpunten op de smartphones van Samsung was altijd dat ze wat goedkoop overkomen. Dat kwam deels misschien door het ontwerp zelf, maar vooral door de gebruikte materialen. Daarom heeft Samsung in de Galaxy Alpha een aluminium frame gestopt, dat er goed uitziet en een stuk hoogwaardiger aanvoelt. Wat verder opvalt aan het ontwerp van de Alpha is dat hij erg dun en licht is. De smartphone is nog geen acht millimeter dik en dat is erg netjes. De smartphone lijkt met zijn metalen frame een nieuwe ontwerptaal voor Samsung te introduceren: ook de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge hebben inmiddels een dergelijk frame.

Los van het ontwerp is de Galaxy Alpha een soort kleine Galaxy S5. De smartphone heeft een 4,7 inch groot 720p-scherm, natuurlijk gebaseerd op de super amoledtechniek. De Alpha draait op een erg krachtige chip van Samsung zelf: de Exynos 5 Octa. Aan de variant die in de Alpha zit is verder speciaal dat hij als eerste commercieel verkrijgbare smartphoneprocessor gemaakt is op basis van een 20nm-proces. Hierdoor zou hij zuiniger en sneller moeten zijn. De Galaxy Alpha heeft verder een 12-megapixelcamera, 2GB-werkgeheugen en natuurlijk een erg uitgebreide TouchWiz-interface. Die interface ligt overigens zoals te verwachten valt over Android KitKat heen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters