Samsung Galaxy Alpha hands-on

BERLIJN – Samsung’s Galaxy Alpha markeert een verandering in de designfilosofie van Samsung. De producent lijkt eindelijk geluisterd te hebben en zet met de Alpha een smartphone met een metalen frame op de markt. In deze video hoor je er alles over.

Een van de grote kritiekpunten op de smartphones van Samsung was altijd dat ze wat goedkoop overkomen. Dat kwam deels misschien door het ontwerp zelf, maar vooral door de gebruikte materialen. Daarom heeft Samsung in de Galaxy Alpha een aluminium frame gestopt, dat er goed uitziet en een stuk hoogwaardiger aanvoelt. Wat verder opvalt aan het ontwerp van de Alpha is dat hij erg dun en licht is. De smartphone is nog geen acht millimeter dik en dat is erg netjes. De smartphone lijkt met zijn metalen frame een nieuwe ontwerptaal voor Samsung te introduceren: ook de Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge hebben inmiddels een dergelijk frame.

Los van het ontwerp is de Galaxy Alpha een soort kleine Galaxy S5. De smartphone heeft een 4,7 inch groot 720p-scherm, natuurlijk gebaseerd op de super amoledtechniek. De Alpha draait op een erg krachtige chip van Samsung zelf: de Exynos 5 Octa. Aan de variant die in de Alpha zit is verder speciaal dat hij als eerste commercieel verkrijgbare smartphoneprocessor gemaakt is op basis van een 20nm-proces. Hierdoor zou hij zuiniger en sneller moeten zijn. De Galaxy Alpha heeft verder een 12-megapixelcamera, 2GB-werkgeheugen en natuurlijk een erg uitgebreide TouchWiz-interface. Die interface ligt overigens zoals te verwachten valt over Android KitKat heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters