Samsung Galaxy Core vs Samsung Galaxy Ace 3 review

Samsung is een populaire speler in het middensegment met een groot aantal toestellen die die markt bedienen. In deze video vergelijken we twee van de belangrijkste: de Samsung Galaxy Ace 3 en de Samsung Galaxy Core.

Op het eerste gezicht zijn de Ace 3 en de Core redelijk gelijk. Beiden een dualcoreprocessor, beiden ongeveer hetzelfde design en beiden een 5-megapixelcamera. De Galaxy Core heeft met zijn 4,3″ een iets groter scherm: de Ace 3 heeft een 4″-scherm. Een groot verschil dat niet direct opvalt is echter het verschil in chipsets tussen de twee. Hoewel ze beiden tweekernig zijn, heeft de Ace 3 twee veel snellere kernen én ondersteunt hij 4G-netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bertis501 -

  Het wordt gewoon vervelend om steeds maar te komen met kritiek op materiaal en uiterlijk bij Samsung. Leg alle iphones maar eens naast elkaar!
  Bovendien moest Samsung op zoek naar een nieuw model omdat die fruitboer steeds naar de rechter liep en uiteraard altijd won.
  Ik vind de eerste galaxy serie ook mooier maar helaas het is niet anders!

 2. bertis501 -

  Het valt me op dat er al geruime tijd met een zekere minachting over Samsung wordt gesproken hier in diverse reviews. Is het soms een schande als je heel veel telefoons verkoopt of moet je met verlies draaien en maar één mooi model hebben zoals HTC?
  Samsung maakt telefoons voor de massa en daar is volgens mij niks mis mee!

  1. Dominick -

   Nee, dat is zeker geen schande en wat dat betreft doen ze het uiteraard heel goed. Maar er zijn twee grote problemen (in onze ogen, een ieder kan daar natuurlijk van vinden wat hij wil) met veel toestellen van Samsung op het moment. Enerzijds is dat dat ze er al twee jaar hetzelfde uitzien en qua materiaalgebruik niet echt top zijn en anderzijds klopt de verhouding processor/zwaarte van de software niet bij goedkope toestellen waardoor ze relatief traag zijn en dat verslechtert de gebruikservaring erg. Gelukkig doen ze ook veel wel goed en zijn ze qua design met de nieuwe Note ook de goede weg in geslagen 🙂

   1. Quasimodo -

    Je moet toegeven dat het niet fraai staat als de reviewer regelmatig het zinnetje "van dat vieze glimmende plastic" in de mond neemt. Uiteraard heb jij recht op je mening en is de review geheel subjectief, maar veel mensen vinden dat over de top.

    Ik vind de "2 grote problemen" (die er 3 blijken te zijn) een beetje overdreven.

    1. de toestellen zien er niet echt elk jaar het zelfde uit. Toegegeven: de wijzigingen zijn subtiel. Maar net als bijvoorbeeld Volkswagen zijn Golf subtiel wijzigt, versterkt dat alleen maar je merknaam. De iPhone wijzigt 2 jaar helemaal niet. Iets wat in mijn ogen veel storender is.

    2. het materiaalgebruik kan een stuk slimmer. Met plastic is niets mis wanneer het goed gebruikt wordt. Sterker nog, ik geef de voorkeur aan licht, sterk en krasbestendig plastic. Zoals je zelf zegt: de note 3 laat zien hoe het ook kan. Maar ook bijvoorbeeld de Ace en Gio hadden een prettiger soort plastic.

    3. De "zware" software heeft voor en nadelen. Je krijgt er tenslotte veel functionaliteit voor terug. In de praktijk blijken veel mensen te kiezen voor Samsung: ze zijn dol op de extra gadgets en hebben maling aan de af en toe optredende lag waar techneuten zich zo aan storen.

   2. bertis501 -

    Het wordt gewoon vervelend om steeds te zeuren over het uiterlijk en het materiaal van de midrange Samsung toestellen. Leg alle iphones maar eens naast elkaar!
    Bovendien moest Samsung het uiterlijk van zijn toestellen wel veranderen vanwege het gezeur van die fruitboer uit de USA!
    Ik vind de eerste Galaxy serie ook mooier maar ja het is niet anders!

   3. Dominick -

    Ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment een beetje klaar bent met het 'gezeur' over het materiaalgebruik, maar zoals je zelf al aangeeft is het gewoon niet optimaal. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om dat op een gegeven moment maar te verzwijgen om maar te stoppen met dat vervelende gezeur, echter is er ook een grote groep mensen die gewoon op zoek is naar een telefoon en daarvoor bij een review van ons uitkomt. Ik vind het belangrijk om zo'n persoon wel te laten weten dat het voor hetzelfde geld op dat vlak beter kan, of die persoon er dan maling aan heeft of niet dat moet hij zelf weten.

    Dat het design altijd erg op elkaar lijkt kan natuurlijk ook een kracht zijn, een zekere designtaal moet er natuurlijk zijn. Dat is ook een kritiekpuntje bij Apple (en als het zo doorgaat Sony en Nokia), maar ik vind het wel een verschil of je 1 toestel per jaar uitbrengt of tientallen die er grotendeels hetzelfde uitzien. En als het ontwerp nou briljant is is het ook acceptabeler dan als het dat niet is, en ik denk dat er maar weinig mensen zijn die het ontwerp van Samsungtelefoons erg briljant vinden. Dat ze het design van Apple moesten veranderen is natuurlijk ook buitengewoon kinderachtig, maar als ze bij wijze van spreken het achterkantje van de S2 (of nu de Note 3) op hun nieuwe design hadden gezet was het ook al een stuk beter geweest qua hoe het aanvoelt.

    Die zware software heeft inderdaad zeker zijn voordelen, en ik zeg ook bij iedere Samsungtelefoon dat de software ongekend uitgebreid is en ook zeker nuttige toevoegingen heeft. Maar het traag zijn is nog steeds wel een probleem. Natuurlijk zijn er ook mensen die daar maling aan hebben, maar je wilt ook niet weten hoe vaak ik de vraag krijg welk toestel iemand moet kopen omdat zijn Galaxy Ace/Gio/Fame/Core of wat dan ook van nog geen jaar oud zo traag is (geworden). Het is dus zeker niet een probleem dat alleen maar onder techneuten speelt.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters