Samsung Galaxy Fame review

De Samsung Galaxy Fame valt middenin de goedkope smartphone-lijn van Samsung. De telefoon heeft op papier helemaal geen verkeerde specs en in deze review bekijken we of dat zich in de praktijk vertaalt.

Met zijn 3,5″ HVGA-scherm, 1GHz singlecoreprocessor, 5-megapixelcamera en 512MB RAM is de Galaxy Fame qua specs misschien niet het beste toestel van rond de €140, maar het klinkt zeker netjes. De telefoon is voorzien van Android 4.1 met Samsung’s TouchWiz UI er overheen en ook dat is niet verkeerd voor deze prijs. Het design van de Fame lijkt als twee druppels water op de rest van Samsung’s line-up, maar dan natuurlijk iets kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Stefanie2512 -

  Sinds 1,5 jaar heb ik een Samsung Galaxy Gio. Ik ben aan het rondkijken voor een ander toestel, omdat ik baal van het beperkte interne geheugen (door het grote aantal Samsung apps onvoldoende plaats voor mijn eigen apps als Appie, WhatsApp, Evers Staat Op, QR scanner en Facebook – de laatste drie heb ik weer van de telefoon verwijderd). Ook heb ik problemen met het voeren van gesprekken met het toestel: ik zet regelmatig gesprekken in de wacht of verbreek zelfs de verbinding. Daarnaast valt regelmatig het netwerk van Vodafone weg. Ik woon in een relatief nieuwe wijk (7 jaar oud) en dat zou een mogelijke oorzaak zijn. Kan ik dit oplossen door een nieuwer toestel aan te schaffen? Het swypen gaat ook regelmatig mis, een iets groter scherm zou dan ook fijn zijn. Ik wil echter niet te veel uitgeven (max. EUR 150 – 175). Is de Samsung Galaxy Fame een goed alternatief? Ik heb een voorkeur voor een Samsung toestel, maar als jullie een merk goede prestaties heeft hoor ik dat graag.

  1. Dominick -

   Zou goed kunnen dat het netwerk een kwestie van dekking is, maar dan maakt het toestel niet zoveel uit aangezien de verschillen daar niet heel groot zijn. Zo niet, dan is een nieuw toestel natuurlijk wel de oplossing. Je zou ook naar een andere provider kunnen kijken natuurlijk.

   Qua toestel zou ik in die prijsklasse zeker niet de Fame nemen. Die is beduidend trager en daarmee minder prettig in gebruik dan heel veel van z'n concurrenten. Als je graag een Samsung wilt, dan is de Galaxy Ace 2 een goede optie. Ik zou zelf eerder voor een Acer Liquid E1 gaan, die heeft een groter en mooier scherm, is sneller en heeft niet zoveel standaard zooi erop staan waardoor het toestel snel dichtslibt (een probleem dat je in meer of mindere mate toch houdt bij goedkope toestellen).

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters