Samsung Galaxy J5 2016 videoreview

Samsung wil met zijn Samsung Galaxy J5 2016 een betaalbare en goede smartphone afleveren die het midsegment van de smartphone markt kan veroveren. Of dit hun gelukt is kom je te weten in deze video.

Samsung

Hoewel Samsung er vooral om bekend staat heel erg goede high-end smartphones te produceren, is het bedrijf ook erg actief in het lagere segment van de smartphonemarkt. Samsung heeft meerdere smartphone-series met daarin betaalbare toestellen. Eén zo reeks is de ongeveer één jaar J-reeks. In deze reeks zijn er meerdere toestellen te vinden waarvan de J5 (in Europa) de belangrijkste is.

Galaxy J5 2016

Ondertussen zijn we al toe aan de tweede generatie J5-smartphone, of hoe Samsung het noemt: de Galaxy J5 2016. In vergelijking met de vorige J5 is er niet heel erg veel veranderd aan de nieuwe J5 2016. Ten minste, de veranderingen die zijn doorgevoerd merk je niet zo snel op. Om te beginnen met de interne verandering. Net zoals vorig jaar zit er een Snapdragon 410-quadcore processor in de J5 2016, maar nu wel met standaard 2GB werkgeheugen en 16GB intern (uitbreidbaar) geheugen. Het scherm is ook groter geworden. Er zit nu een 5,2-inch groot Amoled-scherm in de J5, jammer genoeg wel nog altijd met een ‘magere’ HD-resolutie. De accu is 3100mAh groot en nog altijd verwisselbaar.

Mooi

Als je naar de J5 2016 kijkt dan zul je opmerken dat het een typische smartphone is. Wat ik hiermee bedoel is dat het toestel een ietwat saaie vormgeving heeft: een rechthoek met afgeronde hoekjes. Natuurlijk is hier niets mis mee, de J5 2016 ziet er nog altijd goed uit. Gewoon niet bijzonder goed. Wat wel bijzonder goed is, is de verwisselbare achterklep. Hoewel het tegenwoordig alsmaar minder is, is het vaak het geval dat een smartphone met een verwisselbare achterklep kraakjes geeft wanneer je de achterkant indrukt. Bij de Samsung Galaxy J5 2016 is dit helemaal niet het geval. De smartphone voelt gewoon lekker stevig aan.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters