Samsung Galaxy J5 2017 vs Samsung Galaxy A3 2017 review

Samsung heeft in het budgetsegment twee toestellen in de aanbieding. De Samsung Galaxy J5 2017 en Samsung Galaxy A3 2017 kosten ongeveer hetzelfde en hebben veel van elkaar weg. Maar er zijn zeker verschillen en elk toestel heeft zijn eigen doelgroep. In deze vergelijking bespreken we de twee.

Design of functionaliteit

De Galaxy A-lijn van Samsung is vooral gericht op ontwerp, terwijl de Galaxy J-lijn het vooral moet hebben van zijn uitgebreide functies voor weinig geld. En daar hebben we meteen het grootste verschil tussen deze twee smartphones te pakken. De Samsung Galaxy A3 2017 is met zijn glazen voor- en achterkant en aluminium rand ontworpen naar het voorbeeld van menig high-endtelefoon. Bovendien is hij waterdicht, zodat je hem zonder problemen in de regen kunt gebruiken en niet bang hoeft te zijn als er een keer een kop koffie overheen gaat.

De Galaxy J5 2017 is met zijn aluminium unibody ook zeker niet lelijk. Maar hij mist bescherming tegen water en komt net wat minder modern over dan de A3. Daar staat tegenover dat je een wat betere (selfie)camera krijgt, een wat groter scherm tot je beschikking hebt en de batterij beter is. En zo heeft de Galaxy J5 2017 nog een paar kleine functionele voordelen.

Goede budgetsmartphones

Los van de verschillen, hebben de twee toestellen vooral veel overeenkomsten. En zijn het beiden erg goede budgetsmartphones. Het zijn niet de snelste toestellen die je in deze klasse kunt krijgen, maar ze hebben wel een fijne interface, mooie behuizing en indrukwekkend scherm. Dat laatste komt door de gebruikte amoled-techniek, die zorgt voor een hoog contrast en spetterende kleuren.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters