Samsung Galaxy J5 2017 vs Samsung Galaxy A3 2017 review

Samsung heeft in het budgetsegment twee toestellen in de aanbieding. De Samsung Galaxy J5 2017 en Samsung Galaxy A3 2017 kosten ongeveer hetzelfde en hebben veel van elkaar weg. Maar er zijn zeker verschillen en elk toestel heeft zijn eigen doelgroep. In deze vergelijking bespreken we de twee.

Design of functionaliteit

De Galaxy A-lijn van Samsung is vooral gericht op ontwerp, terwijl de Galaxy J-lijn het vooral moet hebben van zijn uitgebreide functies voor weinig geld. En daar hebben we meteen het grootste verschil tussen deze twee smartphones te pakken. De Samsung Galaxy A3 2017 is met zijn glazen voor- en achterkant en aluminium rand ontworpen naar het voorbeeld van menig high-endtelefoon. Bovendien is hij waterdicht, zodat je hem zonder problemen in de regen kunt gebruiken en niet bang hoeft te zijn als er een keer een kop koffie overheen gaat.

De Galaxy J5 2017 is met zijn aluminium unibody ook zeker niet lelijk. Maar hij mist bescherming tegen water en komt net wat minder modern over dan de A3. Daar staat tegenover dat je een wat betere (selfie)camera krijgt, een wat groter scherm tot je beschikking hebt en de batterij beter is. En zo heeft de Galaxy J5 2017 nog een paar kleine functionele voordelen.

Goede budgetsmartphones

Los van de verschillen, hebben de twee toestellen vooral veel overeenkomsten. En zijn het beiden erg goede budgetsmartphones. Het zijn niet de snelste toestellen die je in deze klasse kunt krijgen, maar ze hebben wel een fijne interface, mooie behuizing en indrukwekkend scherm. Dat laatste komt door de gebruikte amoled-techniek, die zorgt voor een hoog contrast en spetterende kleuren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters