Samsung Galaxy J5 2017 vs Samsung Galaxy A3 2017 review

Samsung heeft in het budgetsegment twee toestellen in de aanbieding. De Samsung Galaxy J5 2017 en Samsung Galaxy A3 2017 kosten ongeveer hetzelfde en hebben veel van elkaar weg. Maar er zijn zeker verschillen en elk toestel heeft zijn eigen doelgroep. In deze vergelijking bespreken we de twee.

Design of functionaliteit

De Galaxy A-lijn van Samsung is vooral gericht op ontwerp, terwijl de Galaxy J-lijn het vooral moet hebben van zijn uitgebreide functies voor weinig geld. En daar hebben we meteen het grootste verschil tussen deze twee smartphones te pakken. De Samsung Galaxy A3 2017 is met zijn glazen voor- en achterkant en aluminium rand ontworpen naar het voorbeeld van menig high-endtelefoon. Bovendien is hij waterdicht, zodat je hem zonder problemen in de regen kunt gebruiken en niet bang hoeft te zijn als er een keer een kop koffie overheen gaat.

De Galaxy J5 2017 is met zijn aluminium unibody ook zeker niet lelijk. Maar hij mist bescherming tegen water en komt net wat minder modern over dan de A3. Daar staat tegenover dat je een wat betere (selfie)camera krijgt, een wat groter scherm tot je beschikking hebt en de batterij beter is. En zo heeft de Galaxy J5 2017 nog een paar kleine functionele voordelen.

Goede budgetsmartphones

Los van de verschillen, hebben de twee toestellen vooral veel overeenkomsten. En zijn het beiden erg goede budgetsmartphones. Het zijn niet de snelste toestellen die je in deze klasse kunt krijgen, maar ze hebben wel een fijne interface, mooie behuizing en indrukwekkend scherm. Dat laatste komt door de gebruikte amoled-techniek, die zorgt voor een hoog contrast en spetterende kleuren.

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Oppo A3

Chinese mobiele provider lekt alvast specs Oppo A3 lees verder

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters