Samsung Galaxy J5 2017 vs Samsung Galaxy A3 2017 review

Samsung heeft in het budgetsegment twee toestellen in de aanbieding. De Samsung Galaxy J5 2017 en Samsung Galaxy A3 2017 kosten ongeveer hetzelfde en hebben veel van elkaar weg. Maar er zijn zeker verschillen en elk toestel heeft zijn eigen doelgroep. In deze vergelijking bespreken we de twee.

Design of functionaliteit

De Galaxy A-lijn van Samsung is vooral gericht op ontwerp, terwijl de Galaxy J-lijn het vooral moet hebben van zijn uitgebreide functies voor weinig geld. En daar hebben we meteen het grootste verschil tussen deze twee smartphones te pakken. De Samsung Galaxy A3 2017 is met zijn glazen voor- en achterkant en aluminium rand ontworpen naar het voorbeeld van menig high-endtelefoon. Bovendien is hij waterdicht, zodat je hem zonder problemen in de regen kunt gebruiken en niet bang hoeft te zijn als er een keer een kop koffie overheen gaat.

De Galaxy J5 2017 is met zijn aluminium unibody ook zeker niet lelijk. Maar hij mist bescherming tegen water en komt net wat minder modern over dan de A3. Daar staat tegenover dat je een wat betere (selfie)camera krijgt, een wat groter scherm tot je beschikking hebt en de batterij beter is. En zo heeft de Galaxy J5 2017 nog een paar kleine functionele voordelen.

Goede budgetsmartphones

Los van de verschillen, hebben de twee toestellen vooral veel overeenkomsten. En zijn het beiden erg goede budgetsmartphones. Het zijn niet de snelste toestellen die je in deze klasse kunt krijgen, maar ze hebben wel een fijne interface, mooie behuizing en indrukwekkend scherm. Dat laatste komt door de gebruikte amoled-techniek, die zorgt voor een hoog contrast en spetterende kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Anna-Marie -

    Ik(vrouw 55 jaar) heb al sinds 2015 een samsung j5 hij voldoet mij prima kan er alles mee mijn abbo loopt binnenkort af en kijk zeker uit bij verlenging naar een zelfde toestel 🙂 gr.anna-maria

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters