Samsung Galaxy J5 2016 preview na 48 uur

Voorbije 48 uur heeft Sebastien de Samsung Galaxy J5 gebruikt als zijn main phone. Hoe de smartphone hem is bevallen na deze korte periode in gebruik vertelt hij je in deze preview video.

Betaalbaar

Wat de Samsung Galaxy J5 2016 zo bijzonder maakt is dat hij relatief veel heeft te bieden voor weinig geld. Voor de smartphone betaal je namelijk ‘slechts’ rond de €214, wat in hedendaagse smartphone-termen helemaal niet veel is. Met de toestellen in de J-lijn wil Samsung dus het midrange / low-end segment van de smartphonemarkt veroveren. De voorganger van de J5 2015, de J5, werd vorig jaar alvast positief door ons ontvangen.

Amoled

Samsung is de beste in het maken van amoled-schermen. Daarom dat het ook geen verrassing is dat hun Galaxy Note 7 het mooiste en beste scherm heeft dat je momenteel in een smartphone kunt vinden. Wat amoled superieur maakt aan andere types schermen is dat pixels los aangestuurd kunnen worden. Dit houdt in dat iedere pixel los een signaal moet krijgen voor een bepaald licht weer te geven. Het nadeel hiervan is dat wanneer alle pixels branden ze meer energie gebruiken dan bij een ander type scherm het geval zou zijn. Het voordeel is dat wanneer je een zwarte tint weergeeft op amoled, de pixels uitgeschakeld worden. Zo bespaar je niet alleen energie, zwarte tinten worden erdoor ook veel dieper weergegeven. Om een lang verhaal kort te maken: Samsung heeft zijn Galaxy J5 2016 voorzien van zo’ amoled scherm. In het geval van deze smartphone een 5,2-inch groot HD-scherm. Jammer genoeg geen full-HD, maar je ziet de pixels gelukkig niet al te hard zitten.

Snappy dragon

Intern zitten niet de allerbeste specificaties die je in een smartphone kunt vinden. Zelfs niet in een smartphone die ongeveer even veel kost als de Galaxy J5 2016. Gelukkig merk je dit in de realiteit niet onmiddelijk op. Desondanks dat de smartphone voorzien is van een ‘magere’ Snapdragon 410-quadcore processor met 2GB werkgeheugen. De accu is verwisselbaar en 3100mAh groot.

Galaxy J5 2016

Meer over deze smartphone vertellen we je in deze preview-video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters