Samsung Galaxy Note 8 vs LG V30 review

De Samsung Galaxy Note 8 en LG V30 maken beiden kans op de titel van beste grote smartphone van 2017. Hoewel we die strijd niet kunnen beslechten met een enkele vergelijking, zullen we je in deze video in ieder geval vertellen welke smartphone het beste van de twee is.

Details maken het verschil

Allereerst moeten we opmerken dat zowel de Note 8 als de V30 indrukwekkende toestellen zijn die bovendien op veel vlakken erg vergelijkbaar scoren. Ze hebben allebei een groot en mooi oledscherm, hebben allebei een erg goede camera en zijn allebei razendsnel. Zelfs op designgebied hebben ze het een en ander van elkaar weg.

De verschillen zitten hem dus in de details. Maar wie goed gaat kijken kan wel heel wat verschillen ontdekken. De LG V30 is veel meer gericht met multimedia, met onder andere betere muziekkwaliteit en een uitgebreide videocamera. De Samsung Galaxy Note 8 moet het meer van zijn productiviteit hebben. De S-Pen helpt daarbij en ook het feit dat er een dualsim-versie beschikbaar is maakt de Note 8 potentieel een betere keuze dan de V30.

Crème de la crème

Alle verschillen ten spijt: beide telefoons behoren tot de crème de la crème van de smartphonemarkt. De chipsets behoren tot de snelsten die je op dit moment kunt krijgen in een smartphone en ook alle andere features behoren tot de top. Ze zijn waterdicht, hebben een groot randloos scherm en ondersteunen draadloos opladen. Beiden hebben een dubbele camera, hoewel de implementatie daarvan verschilt.

Het enige nadeel is eigenlijk de software: dat is nog Android 7.1 Nougat en daarmee niet helemaal up-to-date. Beiden hebben een vrij ingrijpende en functionele schil van de fabrikant zelf; die van Samsung is wat beter.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters