Samsung Galaxy Note 8 vs Samsung Galaxy S8 Plus review

De Samsung Galaxy Note 8 neemt het dit jaar direct op tegen een andere grote Samsung: de Samsung Galaxy S8 Plus. Twee smartphones die het nodige van elkaar weg hebben, maar wel flink uit elkaar liggen qua prijs. In deze vergelijking zoeken we uit welke de betere keuze is.

S Pen als extra

Wie de Galaxy Note 8 koopt krijgt een belangrijke extra tegenover de Galaxy S8 Plus: de S Pen. Dat is een stylus die je in het toestel kunt opbergen en die de nodige mogelijkheden biedt. Zo kun je bijvoorbeeld aantekeningen maken terwijl het scherm uit staat en eenvoudig contracten ondertekenen op je smartphone. Bovendien is het mogelijk om de Galaxy Note 8 onder water te gebruiken met de S Pen. De Samsung Galaxy Note 8 en Samsung Galaxy S8 Plus zijn beiden waterdicht, maar het scherm bedienen met je vingers kan niet onder water.

Andere extra’s die je met de Note 8 krijgt tegenover de S8 Plus zijn de dubbele camera en het extra werkgeheugen. Die dubbele camera heeft naast de gewone lens ook een zoomlens, zodat je meer flexibiliteit hebt tijdens het fotograferen. Bovendien maakt de tweede lens het mogelijk om portretten met een vervaagde achtergrond te maken. In Nederland is de dualsim-versie van de Note 8 verkrijgbaar, terwijl je het als Galaxy S8 Plus-gebruiker met een singlesim-smartphone moet doen.

Grote topsmartphones

Los van die toevoegingen zijn de twee smartphones vooral allebei grote toppers. Ze hebben dezelfde krachtige Exynos 8895-chipset en een vergelijkbaar amoledscherm. In het geval van de Samsung Galaxy S8 Plus is dat 6,2 inch groot, terwijl de Note 8 een 6,3-inch scherm heeft. De camera’s van de twee horen tot de top van de markt en allebei hebben ze een uitgebreide en fraaie schil over Android 7.1 Nougat heen liggen.

Dat we hier met twee indrukwekkende toestellen te maken hebben is wel duidelijk. Net als dat de Note 8 de betere van de twee is. Maar het prijsverschil is bijna €300 en het is maar zeer de vraag of de Note 8 dat waard is. Daar gaan we in deze videovergelijking dieper op in.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters